FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés Kunszálláson

Fotók: Lizik-Varga Katalin

A településen ünnepség keretében adták át szombaton a Csemete sétányon elültetett facsemetéket, amelyek az előző évben született helyi kis lakosok tiszteletére kerültek az anyaföldbe. A kunszállási Csemete sétány idén 14 kisfával bővült.

– Azt gondolom, hogy ennek a faültetésnek nagyon komoly szimbolikája van, hogy egy kisgyermeket ilyen szinten fogad egy település a közösségébe, azon túl pedig egyfajta identitáserősítő szerepe is van, mert bárhová is megy a kisgyerek az élete folyamán, tudni fogja, hogy van neki itt egy fája, egy gyökere, ami jelképesen is ideköti Kunszálláshoz – mondta Almási Roland, a település polgármestere. 

A faültetés mellett egyébként a település önkormányzata saját forrásból minden évben egyszeri életkezdési támogatást is nyújt az újszülöttek családjainak. – A ciklus kezdetén ez az összeg 25 ezer forint volt, akkor azt vállaltam, hogy a ciklus végére ezt megduplázzuk – hangsúlyozta a településvezető. Mint mondta, jelenleg 45 ezer forinttal, 2024 januárjától pedig előreláthatóan 50 ezer forinttal tudják majd támogatni azokat a helyi családokat, akiknek gyermekük születik. 

A sétány első fáit a 2010-es évek elején ültették el, azóta több száz fával bővült a sétány, jelezve, hogy a településen, egyre több gyermek születik.

forrás: BAON 09-02

Előző cikk

Utcafásítási program Dévaványán

Következő cikk

Szociális tűzifa - Ipolytarnóc



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések