FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tűzifa – Paks

Fotó: Molnár Gyula

A paksi önkormányzat évek óta biztosít tűzifa-támogatást szociálisan rászoruló családoknak, amely idén is folytatódik – tájékoztatott Szabó Péter, a város polgármestere.

– Hamarosan közelít az őszi-téli időszak, a fűtési szezon kezdete. Paks önkormányzata évek óta biztosít tűzifa-támogatást a szociálisan rászoruló családoknak rendkívüli települési támogatás formájában, ami ebben az esztendőben sincs másként – mondta Szabó Péter polgármester a szerdai reggeli sajtótájékoztatón, ahol a az idei évben igénybe vehető támogatás mértékéről és feltételeiről is beszélt.

Kiemelte, hogy az igénylés már benyújtható egészen október 15-ig, mégpedig a Paksi Polgármesteri Hivatal humán osztályának szociális csoportjához, a kiszállítás pedig ezt követően, október 18. és december 15-ig történik meg. 

A polgármester a részletekről elmondta, hogy háztartásonként évente egy alkalommal egy fő adhat be kérelmet, amelynek elbírálásakor vizsgálják a háztartásban élők vagyoni helyzetét és jövedelmét. Eszerint az egy háztartásban élők egyikének sem lehet vagyona, és a család egy főre jutó jövedelme sem haladhatja meg a 99 750 forintot, gyermekét egyedül nevelő szülő vagy egyedül élő esetén pedig a 114 ezer forintot – összegzett a polgármester. Arról is tájékoztatott, hogy a támogatás mértéke legfeljebb háromfős háztartás esetén tizenöt, ennél nagyobb létszámú háztartás esetén pedig húsz mázsa tűzifa. 

Szabó Péter beszámolt róla, hogy tavaly 143 háztartás részesült szociális tűzifa-támogatásban, abban bízik, hogy aki rászorul, idén is igénybe veszi ezt a támogatást. A polgármester szerint a szociálisan nehéz helyzetben élők körében különösen nagy igény lehet erre most, a mostani, magas energiaárak miatt.

Az igényléshez szükséges űrlap beszerezhető személyesen, a hivatalban, a szociális csoportnál, ahol az ott dolgozók a kitöltésben is segítenek, ha szükséges. Emellett az űrlap elérhető a paks.hu oldalon, az Ügyintézés/E-ügyintézés fül alatt, a szociális és gyermekvédelmi ügyek rovatban, a rendkívüli települési támogatás megállapítása cím alatt.

forrás: TEOL 09-07

Előző cikk

Szociális tűzifa - Ipolytarnóc

Következő cikk

Faültetés a klímaváltozás ellen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések