FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tűzifa – kiszállítás alatt

Az országos BM pályázat eredményeként a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-hez 3.540 m3 szociális tűzifára érkezett igény. Vas vármegyében 105 nyertes településnek mintegy 94,2 millió forint értékben biztosítja társaságunk az 1 méter hosszú és 5-35 cm átmérőjű szociális célú, hengeres tüzelő alapanyagot.

A 2011-ben indított szociális tűzifa programnak köszönhetően idén is belügyminisztériumi pályázati támogatással juthatnak szociális tűzifához az 5000 főnél kevesebb lakosú falvak, városok, hogy azzal a rászorulók téli krízishelyzetén enyhítsenek. Az érintett önkormányzatok nagy többsége évek óta az állami erdőgazdaságoktól szerzi be a programban nyert összegből a szociális tűzifát.

Az önkormányzatok április 28-ig adhatták be igényeiket a belügyminisztériumi pályázatra, a Magyar Államkincstár szeptember 15-ig folyósítja a támogatásokat. A szociális tűzifaprogramnak köszönhetően országosan mintegy 200 ezer rászoruló háztartáshoz jut el 2024. február 15-ig a tüzelő.

A képen az Acsád melletti erdei rakodó: a környékbeli településekre indul innen az igényelt mennyiség, amelyet Németh Péter kerületvezető erdészünk bocsát útjára.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Nyár a csemetekertben

Következő cikk

100 év óta a legsúlyosabb erdőtűz az Egyesült Államokban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések