FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális tűzifa – Tiszapüspöki

Illusztráció, Fotó: Shutterstock.com

Több mint 300 erdei köbméter lágylombos fát vásárolt idén Tiszapüspöki a szociális tűzifaprogramban, a tüzelőt az azt igénylő, rászoruló családok kapják.

Októbertől lehet igényelni a szociális célú tűzifát Tiszapüspökiben, az önkormányzat 5,6 millió forintot nyert erre a célra a Belügyminisztérium pályázatán, melyből 339 erdei köbméter, ezúttal lágylombos tűzifát vásárolt. 

– El kellett dönteni, hogy a fűtési szezon indulásakor, vagy jóval később kapjunk fát. Ugyanis míg a lágylombosat már le is szállíttattuk, addig a keménylombos fát február vége után tudták volna kihozni, vagyis, csak tavasszal kapták volna meg a rászorulók – tájékoztatott Bander József polgármester. 

A fából az elmúlt évekhez hasonlóan körülbelül 300 család részesül, ez háztartásonként egy erdei köbmétert, azaz körülbelül tizenkét mázsa fát jelent. 

forrás: SZOLJON 09-15

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 195., 2023/37.

Következő cikk

Natúrparki faültetésStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…