FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A Sóstói-erdőben túráztak a gyerekek

A XXVII. Erdők Hetéhez kapcsolódva, már tizedik alkalommal szervezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű programot. A nyíregyházi Sóstói-erdőben két nap alatt mintegy 700 óvodás és kisiskolás, 90 felnőtt kíséretében ismerkedett az erdőkkel, illetve az erdészek munkájával.

Minden csoport egy-egy másfél órás tanösvény jellegű túrán vett részt. Az első állomáson az erdő élővilágáról tudhattak meg érdekességeket a gyerekek, a többi „megállónál” pedig szakmai tudnivalókról hallhattak. Szóba került a jelölés, vagyis, hogy mi alapján választja ki az erdész a kivágandó fát. Szó volt a fa döntéséről, és láthattak különféle fából készült termékeket. Megtudhatták egyebek mellett azt is, hogy miből készül bútor, és miből tűzifa.

Az utolsó állomáson az erdő felújításáról, a csemeték ültetéséről, a makkvetésről volt szó, és ezt – természetesen erdészek irányításával – ki is próbálhatták a gyerekek. A legutolsó gyerekcsoport az idei Év Fája, a vénic szil egy példányát ültette el az Erdei Tornapályánál levő játszótér területén, ahonnan korábban egy elöregedett, balesetveszélyes tölgyet kellett kitermelni.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

Oázis a fenyvesek közt

Következő cikk

Mecsekerdő fotópályázata 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések