FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fakitermelés a Sóstói-erdőben

A hideg téli időjárás miatt a Nyíregyházi Erdészet munkatársai úgy döntöttek, hogy kihasználva a fagyott talajt, két erdőrészletben megkezdik az idei évre tervezett véghasználatot. Mindkét terület a Sóstói-erdő északi oldalán, a Tölgyes utcával határos részen fekszik, itt lehet számítani a fakitermelők megjelenésére.

FATÁJ képillusztrációja

A munka során fontosabb kiránduló utakat nem zárunk le, de kérjük az erdőlátogatókat, hogy a kihelyezett útlezárásokat és eltereléseket figyelembe véve közlekedjenek majd a környéken.

Terveink szerint az egyik erdőrészletben a fahasználat utáni erdőfelújítás a már meglévő, természetes úton megjelent csemetéken alapul, ezért igyekszünk talajkímélő módszerekkel dolgozni.

Ennek az erdőrészletnek a fahasználatával már egy éve várjuk a megfelelő időjárást, ugyanis csak kellően kemény talajviszonyok mellett tudnak a munkagépek a lehető legkisebb károsítással dolgozni.

Az elmúlt tél ilyen szempontból nem volt hozzánk kegyes, abban bízunk, hogy a mostani fagyos időjárás nyomán lehetőség lesz a szakszerű munkavégzésre – tájékoztatott Szokolovszki Géza, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

EU Tanács belga elnöksége

Következő cikk

Erdőtörvény és rendeletei - egységes szerkezetben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések