FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Eurasia Tour – oktatási vásársorozat

A Soproni Egyetem képviselői, Gortva Klaudia intézményi külügyi koordinátor és Tolvaj Vera, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari kar külügyi koordinátora részt vettek a Begin Group szervezte ’Eurasia Tour’ hallgatói edukációs vásársorozat egy részén, bemutatva az Egyetemet Bakuban, Azerbajdzsánban, illetve Tbilisziben, Grúziában.

A két hallgatói vásárnak összesen több, mint 1000 résztvevője volt, így a megjelenés kivételes lehetőséget kínált az Egyetem angol nyelvű képzéseinek bemutatására közgazdaságtudományi, erdészeti, faipari és pedagógia területeken, a nemrég elindított angol előkészítő tanfolyammal, és az Egyetem kínálta további lehetőségekkel – Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram, garantált kollégiumi elhelyezés, hallgatói szolgáltatások és rendezvények folyamatosan bővülő palettája – egyetemben. A Bakuban rendezett vásáron való részvétel együtt járt egy 30 perces prezentáció lehetőségével, mely még több leendő hallgatót vonzott a Soproni Egyetem standjához.

Váratlan – de határozottan pozitív – adalék volt, hogy mindkét vásárhelyszínen számos rekrutációs ügynökség és helyi egyetem kereste fel standunkat, partnerkapcsolat vagy más együttműködés reményében. A környékbeli középiskolákkal való kollaboráció lehetősége is felmerült; több felkérés is érkezett a Soproni Egyetem végzős középiskolásoknak való bemutatására, és a Baku British Schoollal sikerült is megfelelő időpontot egyeztetni egy prezentáció és az azt követő kérdezz-felelek megtartásához.

A vásárok időzítése tökéletes volt a folyamatban lévő nemzetközi hallgatóknak szóló jelentkezési időszakot figyelembe véve, mely november 20-ig tart.

Reméljük, hamarosan sok új hallgatót köszönthetünk Sopronban Azerbajdzsánból, illetve Grúziából!

forrás: Soproni Egyetem

Előző cikk

Új típusú erdőkárok és kórokozók

Következő cikk

Az erdészeti kérdéseket nem szabad "a hátsó ajtón keresztül" megközelíteniStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések