FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Swiss Krono Group vezetőt vált

2023. szeptemberében, több mint hét sikeres év után a SWISS KRONO Group vezérigazgatójaként Martin Brettenthaler (53) úgy döntött, hogy új szakmai pályára lép. A tulajdonos kérésére a mai napig tovább vezette a csoport üzleti tevékenységét, hogy az utódlás megtörténhessen. 2024. február 1-jétől Peter Wijnbergen (61) veszi át a csoport irányítását, aki a vezérigazgatói pozícióba lép.

Peter Wijnbergen 2022 óta tagja a Swiss Krono Holding Ltd. igazgatótanácsának, és hosszú karrierre tekint vissza a faalapú anyagiparban, legutóbb a Norbord vezérigazgatójaként. Martin Brettenthaler most 2024. január 31-én távozik a csoporttól, a csoport tulajdonosával és igazgatótanácsával a legjobb feltételek mellett.

Martin Brettenthaler: “Erős csapatként az elmúlt hét évben sokat elértünk a SWISS KRONO Groupnál. Szeretnék köszönetet mondani munkatársainknak, a Csoport igazgatótanácsában és az igazgatótanácsban dolgozó kollégáimnak a kiváló és elkötelezett együttműködésért. Külön szeretném megköszönni a SWISS KRONO tulajdonosának, Ines Kaindlnek a bizalmat és a lehetőséget, hogy ez idő alatt családi vállalkozását irányíthattam.”

Ines Kaindl: “Tiszteletben tartjuk jelenlegi vezérigazgatónk, Martin Brettenthaler kívánságát, köszönjük neki a jelentős elkötelezettségét és a sikeres üzleti teljesítményt, és minden jót kívánunk neki a szakmai és személyes jövőjéhez.”

Az utód keresése megkezdődött. A vezérigazgatói szerepkör átvételével Peter Wijnbergen, az igazgatótanács tagja biztosítja a SWISS KRONO Group vezetésének folyamatosságát és a csoport további növekedésének előmozdítását.

Peter Wijnbergen: “Örömmel veszem át a köpenyt, és zökkenőmentesen biztosítom a SWISS KRONO Group irányítását. Ebben számíthatok a tulajdonos és az igazgatótanács teljes körű támogatására.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: SWISS KRONO Group

Előző cikk

Zöld Kódex - Debrecen 2030

Következő cikk

Az erdőben megtisztulsz, vigyázz rá!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések