FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Swiss Krono beruházása Németországban

A következő öt évben a Swiss Krono-csoport 300 millió eurót fektet be a németországi Heiligengrabe-i telephelyén üzembővítésbe. A beruházások fókuszában a termelési és logisztikai folyamatok további automatizálása, illetve a munkakörülmények javítása áll.

Egy magas öblös raktár kialakítását tervezik, melynek a ki- és berakodását a jövőben (további termelési területeket is kiszolgáló) önvezérlő, automatizált járművek, eszközök végzik. Egy további kamionparkoló is épül a szállítási forgalom számára, hogy enyhítse a forgalmat a B189-es autópályán az üzem körül. A tervezett új biomassza- és újrahasznosított faenergia-erőművel a Swiss Krono szinte teljesen leválasztja a fosszilis energiaforrású földgáz fogyasztását.

Az év végére egy új, szabadtéri terasszal rendelkező étterem épül a svájci Krono csapata számára. A jövőben minden nap friss ételeket készítenek itt. Az új szociális épület építése a helyszínen közel 500 öltözővel is folyamatban van. A Heiligengrabe-i üzem dolgozónak száma jelenleg 850 fő.

A Swiss Krono Group a világ egyik vezető faanyaggyártója, és fenntartható és innovatív megoldásokat képvisel az otthoni belső terek, a padló és az építőanyagok területén.

szerk/ford: Tóth János, FATÁJ – forrás: lesprom

FATÁJ kiegészítés: a csoport hazai leányvállalata, a Swiss Krono Kft Vásárosnaményben gyárt OSB lapokat 2016 óta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Viharkárok a SOE ERTI Püspökladányi arborétumban

Következő cikk

Bútorgyári tűz Sebesújfaluban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…