FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vasi településfásítások

Településfásítás: az őszi ültetési időszakban 29 Vas vármegyei falu és kisváros zöldíthette közterületeit az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának köszönhetően.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai minden nyertes településen ott voltak, és szaktanácsokkal is segítették a sorfák ültetését.

Folyamatosan érkeztek a kis fák vármegyénkbe is a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-től. A településeken a faültetés közösségi programként is szolgált az időjárás függvényében.

Kámban a Tündérkert Faluszépítő Egyesület sikeres pályázatának köszönhetően 20 gömbszivarfát ültethettek el, döntően a temető melletti utcába, Táplánszentkereszten pedig 17 darab ezüst hárssal frissítették a helyi védelem alatt álló Széchenyi Park elöregedett vadgesztenye fasorát. A famatuzsálemek egy részét kivágták, de ahol lehetett, csak a beteg ágakat távolították el. A polgármester szerint a teljes csere csak akkor jöhet szóba, ha a korábbi településfásítási pályázatukon nyert fák mellett a mostani hársfák is szépen megerednek, és növekednek.

A falu zöld szíve a mintegy kéthektáros park, amely közkedvelt helyszíne a település közösségi programjainak, fesztiváloknak.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Erdészeti Tudományos Konferencia 2024

Következő cikk

Határozott és elhivatott




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version