FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Webkamera a Zselic tetején

Fotók: Dömsödi Áron, Magyar Természetjáró Szövetség

A Kéktúra útvonalán, 358 méter magas Hollófészek magaslaton áll a 28 méter magas, tavaly október végén átadott Hollófészek kilátó, amelynek tetejére egy webkamera is került – adta hírül a Mecsekerdő Zrt.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint az érdeklődők a https://mecsekerdo.hu/webkamera segítségével bármikor rápillanthatnak a Zselicre.

Korábban megírtuk, hogy az új kilátó 27,67 méter magas és kilenc szintes. 119 lépcsőfokát megmászva érhető el a legfelső szint, ahol 381 méterrel állhatnak a látogatók a tengerszint felett. Tiszta időben nemcsak a sokszínű zselici tájat és a Mecsek vonulatát csodálhatják, de a horvátországi Papuk-hegység, sőt akár a Balaton-felvidék jellegzetes formájú hegyei is láthatók onnan. Az építmény szerkezete tölgyfa, állékonyságát acél szerelvények biztosítják. A kilátó 4464 elemből áll, 62 köbméter fát és 7,2 tonna acélt építettek be.

Az új attrakció legkönnyebben Nagymátéról, a vadászház közelében kialakított kavicsos parkolóból, a kék négyzet, majd a kék sáv, végül a kék háromszög jelzést követve, egy könnyű 1,5 kilométeres sétával megközelíthető. Nagymátéig aszfaltozott erdészeti feltáró úton gépjárművel is lehet közlekedni.
A Baranya Vármegyei Önkormányzat és Ibafa Község Önkormányzata alkotta konzorcium 188,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Zselic-dombság turisztikai célú fejlesztésére. A kilátó építése mellett a projekt keretében megújult a zselici térség másik attrakciója, az országban egyedülálló, a dohányzás történetének jelentős kultúrtörténeti értéket képviselő emlékeit bemutató ibafai kiállítás.

forrás: BAMA

Előző cikk

Action Speaks a természetvesztés ellen

Következő cikk

Tűzifaprogram leértékelődése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések