FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

KAP Stratégiai Terv első módosítása

A 2022. november 7-én elfogadott magyar KAP Stratégiai Tervet a 2023. januári indulás óta eltelt időszak tapasztalatai, a hazai jogalkotás során felmerült kérdések, valamint új támogatási igények miatt szükséges volt módosítani, amelynek folyamata 2024. február 8-án lezárult.

frissítés: a NAK összefoglalója a módosítások erdészeti vonatkozásairól (2024. február 22.)

A több, mint 350 tartalmi és közel 70 technikai módosítást közel 6 hónap alatt informális keretek között tárgyalta Magyarország az Európai Bizottsággal. A módosítások a közvetlen támogatások végrehajtási kérdéseit, az ágazati programok között a méhészetet és borászatot, míg a vidékfejlesztés területén főként horizontális szabályozási kérdéseket érintettek.

A hivatalos benyújtásra a Monitoring Bizottsággal történt írásos egyeztetést követően, október 9-én került sor. A hivatalosan benyújtott módosításhoz az Európai Bizottság összesen 36 észrevételt tett, amelyek tisztázását követően, 2023. december 21-én került sor a módosítás elfogadásra történő benyújtására.

Az Európai Bizottság 2024. február 8-án határozatban hagyta jóvá a 2023. évi KAP Stratégiai Terv módosítását.

forrás: KAP MNVH

Előző cikk

A lehullott agancsot nem szabad hazavinni

Következő cikk

Hogyan készül a tetősík-ablak?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések