FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Södra átszervezés, kisebb egységek bezárása

Vinterskog An aerial shot of a winter forest covered in snow

A Södra Wood a versenyképesség további erősítése érdekében megváltoztatja ipari szerkezetét. A Södra Wood erős pozíciójának megőrzése és idővel még versenyképesebb ipari struktúra kialakítása érdekében konszolidálja fűrészüzemeit. A cél a méretgazdaságosság elérése azáltal, hogy a termelési volumeneket a Södra Wood nagyobb termelési egységeibe helyezik át.

A Södra küldetése a családi erdőgazdálkodás értékének erősítése azáltal, hogy a versenyképesség folyamatos erősítésével biztosítjuk, hogy üzemeink a lehető legnyereségesebben dolgozzák fel a nyersanyagot. Az elmúlt években jelentős külső változásokkal szembesültünk, amelyek hatással voltak a faanyag-nyersanyag piacára, miközben a fűrészáru iránti kereslet lelassult.  

A Södra Wood versenyképességének megerősítése és jövőbiztosítása érdekében az ipari struktúra 2024-ben megváltozik, és az Åtvidabergben és Ramkvillában lévő egységeket bezárják. A klevshult-i egységet gyalulás felé fejlesztett feldolgozóegységgé alakítják át, a fűrészüzem működését pedig megszüntetik. A Södra torsåsi egységének egy részét bezárják, a fennmaradó részt pedig eladásra bocsátják. Az értékelés szerint ezek a változások következtében 61 alkalmazottat bocsátanak el.

” Olyan versenyző iparágban dolgozunk, ahol fontos, hogy a horizonton tartsuk a szemünket, és folyamatos fejlesztéssel dolgozzunk. Ezt a döntést azért hoztuk meg, hogy megerősítsük pozíciónkat, és fokozatosan még versenyképesebb működést építsünk ki, ahol a Södra Wood ügyfeleinek nyújtott ajánlat legalább olyan vonzó lesz holnap, mint ma. Mindig nehéz, amikor a változás az alkalmazottakat érinti, és mi a lehető legjobb támogatást nyújtjuk az érintetteknek a folyamat során” – mondta Marcus Åsgärde, a Södra Wood üzletág elnöke.

Forrás: Södra

Kiegészítés: A svédországi eredetű, mára globális Södra: 3.000 alkalmazott, 52.000 tulajdonos. Termékek: papírpép (cellulóz) fűrészáru, gyalult termékek, megújuló energia, építési rendszerek. (MM)

Előző cikk

Földcsuszamlás Kárpátalján

Következő cikk

Halomsírok, sírmezők a Bakonyban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések