FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus.

Sitkei György akadémikus úr 1980-ban került Sopronba az Erdészeti és Faipari Egyetemre, ahol a Faipari Mérnöki Kar Faipari Géptani Tanszéken kapott tanszékvezető egyetemi tanári kinevezést. A tanszéket 1996-ig vezette, majd nyugdíjba vonult és 2001-ben professzor emeritus címet kapott.

Mind aktív, mind nyugdíjas időszakában kiemelt figyelmet fordított a kar utánpótlás nevelésére, illetve bőkezű adományokkal támogatta a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karát. Világjáró körútjain értékes fa dísztárgyakat gyűjtött össze és adományozott a karnak. Gyűjteményének jeles darabjai a Dékáni Hivatal előtti vitrinben nyertek méltó elhelyezést.

Akadémikus úr faanyagismerettan oktatást segítendő ritka famintákat is adományozott a kar számára, melyet dr. Komán Szabolcs egyetemi docens úr, a kompetencia terület egyik oktatója vett át. Sitkei akadémikus úr tanulságos elbeszéléseivel színesitette az egyes darabok származási történetét.

Dr. Komán Szabolcs docens és prof. dr. Sitkei György akadémikus, prof. emeritus.

Karunk hálásan köszöni az új adományokat!

Forrás: SOE FB

Előző cikk

Erdők Nemzetközi Napja

Következő cikk

Erdőanya és Mexikó-puszta



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések