FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fenntarthatósági témahét a somogyi erdőkben

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha nem változtatunk magatartásunkon és szemléletünkön. Ebben a tekintetben a gyermekek a legfogékonyabbak, éppen ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek, s annak, hogy mennyi mindent tehetünk Földünk védelméért kis odafigyeléssel.

Ezzel a céllal kerül meghirdetésre minden évben a Fenntarthatósági Témahét az iskolák számára, idén április 22 – 26. között. A témahét programjaihoz a SEFAG Zrt. is csatlakozott.

A Társaság több helyszínen és időpontban is várja a téma iránt érdeklődő iskolás csoportokat: Zselici Csillagpark, Erdők Háza Látogatóközpont, Sziágyi Szilágyi Erdészeti Erdei Iskola és a Tókaji Parkerdő. A látogatási helyszínek programjai a témahét 2024. év öt kiemelt témájára fókuszálnak: a levegő és élővilága, szabadidő, körkörös gazdálkodás, hulladék és tudatos fogyasztás.

A programokra a www.fenntarthatosagi.temahet.hu oldalon lehet regisztrálni.

A kiemelt témákhoz kapcsolódóan az oldalon óravázlatok, mintaprojektek segítik a pedagógusok munkáját, a fenntarthatóság iránt elkötelezetteknek lehetőségük van önkéntesként a regisztrált közoktatási intézményekben bemutatniuk saját munkájukat, hitelessé, életszerűvé és érdekessé tenni a fenntarthatóságra vonatkozó programokat.

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Gyászhír - Varga János [93]

Következő cikk

Bíróság előtt a tűzifa csaló



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések