FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fenntarthatósági Témahét

Mit jelent a biodiverzitás az erdőben, hogyan csökkenthető az ökológiai lábnyomunk mérete, milyen kihívások előtt áll az erdőgazdálkodás a klímaváltozás miatt? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak a diákok a Fenntarthatósági Témahéten, amelyhez hagyományosan a Szombathelyi Erdészeti Zrt. is csatlakozott.

Munkatársaink két helyszínen tartottak interaktív terepi ismeretterjesztő foglalkozásokat. Varga Péter ökoturisztikai és természetvédelmi csoportvezető a Szombathelyi Parkerdőben beszélt a diákoknak arról, mekkora kárt okoz a természetnek és gondot a terület kezelőjének az illegális hulladék, valamint arról is, hogy miért egészségesebb az elegyes erdő, azaz, amelyet több fafaj vegyesen alkot. Az erdő az egyik legfontosabb megújuló energiaforrásunk, de ehhez az erdészek szakszerű, a fenntarthatóságot célzó munkájára van szükség.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium 10. K. osztálya – ahogy angol-földrajz tanáruk, Kiss Patrik fogalmazott – jutalomként jöhetett a Fenntarthatósági Témahét szombathelyi állomására, a parkerdőbe. A kéttannyelvű osztály tanulói, ahogy az iskola egésze is, tisztában vannak a helyzet komolyságával: a klímaváltozással és abban az emberiség szerepével földrajz, kémia, és biológia órán is foglalkoznak, hamarosan pedig választható érettségi tárgy lesz a fenntarthatóság.

A gimnazisták ezen a napon 4-5 km-es séta közben tanulhattak erdőről, hulladékról, klímaváltozásról, biológiai sokszínűségről, tudatos fogyasztásról, fenntarthatóságról. A következő földrajz órán pedig közösen elemezték a hallottakat.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Madarak és fák napja a Gyertyánosi Parkerdőben

Következő cikk

Erősít a JYSK



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések