FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STIHL gyár épül Nagyváradon

Megkezdődött az Andreas STIHL Power Tools SRL nagyváradi gyárának az építése, írja a Ziarul Financiar. Ez a második legnagyobb zöldmezős nagyváradi  beruházás, az értéke 165 millió euró. Az Andreas STIHL AG&Co. KG. és a nagyváradi önkormányzat 2022. júniusában kötött szerződést.

Akkor még arról volt szó, hogy a beruházás értéke 125 millió euró lesz. A munkálatok megkezdése alkalmából tartott rendezvényen már 165 millió euróról beszéltek.

A német vállalat a magyar határhoz vezető Borsi út mentén fekvő Eurobusiness I. ipari parkban hajtja végre a beruházást, egy közel 15 hektáros telken. A Stihl nagyváradi gyárában 150 fő fog dolgozni, hangzott el az április 1-i rendezvényen.

Az 1926-ban, Stuttgartban alapított Stihl a világ egyik legnagyobb, elektromos szerszámokat és erdészeti eszközöket gyártó cége, a motoros fűrészek terén globális piacvezető. A német vállalat 1997 óta jelen van Romániában, egyelőre azonban csak forgalmazóként.

Ez a második legnagyobb zöldmezős beruházás Nagyváradon. Az éllovas a finn Nokian Tyres, mely 650 millió eurót fordít új gyárának építésére a bihari megyeszékhelyen.

forrás: Maszol.ro

Előző cikk

Településfásítás - Iharos

Következő cikk

Véget ért a faültetés hónapjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések