FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Dömpingvizsgálat Kínából érkező parkettára

Az Európai Parkettaszövetség (FEP) üdvözli az Európai Bizottság döntését, hogy dömpingellenes vizsgálatot indít a Kínából származó többrétegű parketta behozatalára vonatkozóan.

Ez az intézkedés szükséges lépés az uniós piac versenyfeltételeinek tisztázásához, tekintettel a kínai parkettaimport alacsony áraira.

A Bizottság vizsgálata a FEP által a parkettagyártással foglalkozó uniós tagállamok többségében működő főbb uniós gyártók nevében benyújtott hivatalos panaszt követően indult. A panasz részletes bizonyítékokat tartalmaz a kínai gyártók dömpingelt gyakorlatáról és annak az uniós iparágra gyakorolt negatív hatásáról.

Isabelle Brose, a FEP ügyvezető igazgatója így kommentálta az eljárás megindítását: „Ez a vizsgálat szükséges lépés a Kínából származó tisztességtelen parkettaimport elleni küzdelemhez, amely az uniós piacra az uniós gyártók által általában alkalmazott áraknál lényegesen alacsonyabb árakon jut be.”

Az ügyet ismertető összefoglalóban Magyarországról három érintett gyártó is nevesítve lett.

Hungary:
BEFAG Parkett Kft
Graboplast Ltd.
Mátraparkett – EGERERDŐ ZRt.

forrás: TRON – Trade Defence Investigations

Előző cikk

Kék Bolygó podcast a Ligneumban

Következő cikk

Az erdők fenntartása közcél



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések