FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Eukaliptusz rétegelt-lemezek

Az eukaliptusz rétegelt lemez, kiváló tulajdonságainak köszönhetően, egyre népszerűbb alapanyaga a világ bútoripari termelésének. Ez a természetes anyag, nemcsak erős és tartós, de környezetbarát is. Ezek a falemezek dél-amerikai faültetvényekből származó, Eucalyptus Red Grandis faanyagból készülnek.

fotó: Campestris

A Red Grandis egy hibrid fajtája az Eucalyptus grandis fafajnak. Ezt a típust ültetvényi termesztésre fejlesztették ki, ipari faanyagtermelés céljából. A Red Grandis a faanyag vörös árnyalatára és a fa méretére utal, amely jellemző erre a típusra.

Az eukaliptusz fák gyors növekedése és a rétegelt lemez előállításának hatékonysága miatt, ez az anyag kiváló választás azok számára, akik az ár és a felhasználhatóság mellett, figyelembe veszik a környezettudatos felhasználást is.

Az európai országok faipari alapanyag igénye hosszú távon folyamatos növekedést mutat. A klímaváltozás következtében a kontinens erdő állománya sérülékenyebbé vált az erdőtüzekkel, lábon elszáradásokkal, viharkárokkal és rovari kártevőkkel szemben. Az előbbi jelek arra utalnak, hogy érzékenyebbé válhat az erdők ökológiája, a fák immunitása, és ezáltal az állomány minőségi csökkenéséhez vezethet. Ezek a körülmények nem teszik lehetővé az igények változásához szükséges kitermelés növelését. Az kívánalmak kielégítésére megoldás lehet az ipari erdők telepítése, ami a hagyományos erdőszerkezetektől eltérő termelési kultúra vagy az alapanyagok európai importja.

A fent részletezett folyamatokat elemezve döntöttünk úgy, hogy eukaliptusz rétegeltlemezek behozatalával egy új kereskedelmi lehetőséget biztosítunk az európai piacokon.

Regionálisan is jelentős raktárkészlettel rendelkező nagykereskedelmi bázist hoztunk létre, budapesti központtal és a határainkon is átívelő értékesítési hálózattal. Elérhető lehetőséget kínálva a kereskedőknek és a gyártóknak a rétegelt lemezek felhasználási területein.

Az általunk forgalmazott eukaliptusz rétegelt lemezek, nagyon korszerű technológiával gyártott termékek, melyek fenntartható erdőgazdálkodásból, 100% FSC tanúsítvánnyal, ellenőrizhető és átlátható forrásból származó alapanyagból készülnek.

Sokoldalúsága, nagy szerkezeti stabilitása és magas minőségű víz és főzésálló ragasztása miatt, számos ipari területen felhasználható.

Előszeretettel használja a bútoripar, belsőépítészet, csomagolóipar, hajókészítők, járműfelépítmény gyártók stb. A fenolfilm bevonattal ellátott lemezek, kiválóan alkalmazhatók az építőipar zsaluzási munkálataihoz, de akár teljes épületszerkezeti elemek is készülhetnek belőle.

Az eukaliptusz rétegelt lemezkiemelkedő tulajdonságai:

– könnyű súly, amely 500 kg/m3

– könnyű feldolgozhatóság

– WBP „víz és főzésálló” ragasztás

– magas minőség

– jó ár-érték aránya

– alacsony formaldehid emisszió (E1)

Az alapanyag magas viasztartalma és gombásodással szembeni rezisztenciája lehetővé teszi a termék nedves, párás közegben illetve kültéren történő alkalmazását is például kültéri falburkolat, fürdőszoba bútor, kültéri bútor stb. Természetesen ilyen felhasználások esetén megfelelő felületkezeléssel kell ellátni a terméket.

Az eukaliptusz rétegelt lemez felületének természetes szépsége és egyedi mintázata kiemeli az anyag esztétikai értékét. A lemez alapanyagának egyedi erezete, olajozással, lazúrozással, lakkozással, magas minőségű és látványos felületi megjelenést biztosít, amely megkülönbözteti a hagyományos európai lemezektől.

Az eukaliptusz rétegelt lemez ideális választás lehet azok számára, akik esztétikus, erős, tartós és környezetbarát alapanyagot keresnek.

Az ár-érték aránya, magasan a legjobb alternatívát kínálja a jelenleg beszerezhető rétegelt lemez termékekkel szemben.

Az eukaliptusz rétegeltlemez a fenntarthatóság és funkcionalitás tökéletes kombinációja, miközben használatával hozzájárulunk környezetünk védelméhez is.

További információkért keresd kollégáinkat a linkre kattintva!

(x) EB Hungary Invest Kft.

Előző cikk

Állami erdőgazdálkodók a számok tükrében – 2023.

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 232., 2024/22.




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version