FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Erdésze – SEFAG válogató

Fotók: Szigeti Edit

Május 9-én zajlott az Év Erdésze Verseny területi előválogatója a SEFAG Zrt.-nél. A Társaság 8 erdészetétől összesen 18 erdész kolléga érkezett, hogy megmérettesse magát, illetve szakmai tudását.

A Nagybajomi Erdészet szervezésében megvalósuló versenynek az Újvárfalva környéki erdőtömbök adtak otthont. A 4 állomásos viadalban erdőfelújítás leírása és kárfelmérés, famagasság és fatérfogat mérés, gyérítésjelölés, valamint választékolás és faanyag számbavétel versenyszámokban mérhették össze tudásukat a kiválasztottak.

A jó hangulatú programon az indulók mindegyike rendkívül jó felkészültségről tett tanúbizonyságot, ám nyertes csupán egy lehetett közülük. Így az első helyen Nagy József, az Iharosi Erdészet kerületvezető erdésze végzett, második Bognár Ákos, a Kaposvári Erdészet kerületvezető erdésze, harmadik helyezett pedig Kovács Gergely, a Lábodi Vadászerdészet kerületvezető erdésze lett.

A tét idén is jelentős volt, hiszen a győztes erdész fogja majd képviselni a SEFAG Zrt.-t június elején az Egererdő Zrt. szervezésében megvalósuló Év Erdésze országos versenyen.  

Az esemény kiváló alkalmat teremt arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a szakmára, annak jelentőségére, illetve az erdészek által végzett felelősségteljes és színvonalas munkára.

Gratulálunk az indulók mindegyikének, különösképpen a helyezetteknek! Sok sikert kívánunk az országos versenyen is!

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Madarak és fák napja

Következő cikk

Megújult a Keszthelyi Erdészet irodaépülete




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version