FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forest Talks – Webinar 1.

A Forest Talks webinárium-sorozat első része már visszanézhető. Az online beszélgetés címe ”Úton a közös európai erdőfelügyeleti rendszer felé” volt, amelyet 2024. április 30-án tartottak.

A webináriumot a Horizon Europe ForestNavigator, ForestPaths és PathFinder projektjei rendezték, hogy megvitassák az EU erdeinek az éghajlat, a biológiai sokféleség és a biogazdaság céljait támogató monitoring és modellalapú útvonalak közös létrehozását.

A webinárium során a résztvevők megvitatták, hogy a Horizont Európa kutatási projektek eredményei hogyan járulhatnak hozzá egy jövőbeli erdőmonitoring-rendszer kialakításához, és hogyan használhatók fel a benne foglalt információk az éghajlati és biológiai sokféleséggel kapcsolatos célok elérését szolgáló, erdőalapú szakpolitikai útvonalak közös kialakításához.

Finanszírozási nyilatkozat:
Az ezekhez az eredményekhez vezető kutatás az Európai Unió Horizon Europe (HORIZON) kutatási és innovációs programjának támogatásával valósult meg a 101056875 (ForestNavigator), a 101056755 és az Egyesült Királyság kutatási és innovációs tanácsának (ForestPaths), valamint a 101056907 (PathFinder) támogatási megállapodás keretében. Ezen felvétel tartalma kizárólag a szerzők álláspontját tükrözi, és az Európai Unió nem tehető felelőssé az itt szereplő információk bármilyen felhasználásáért.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestNavigator

Előző cikk

Erdővagyon Prognózis 2050

Következő cikk

Hőkezelt kőrisfa homlokzat




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version