FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Női dolgozók Nőnapi kirándulása

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. minden évben március 8-án a Nemzetközi Nőnap alkalmából a női dolgozóit tisztelettel megajándékozza egy élményre szóló meghívással. A Gyulaj Zrt. kedves meghívását a Hölgyek elfogadták és idén április végén Dégre utaztak a gyönyörű Festetics-kastélyba és annak festői parkjába egy szervezett látogatói túrára.

A kirándulás során megismerték a dégi kastély történetét, a lakóit egy értékes tárlatvezetés keretében, bejuthattak Munkatársnőink a kastély olyan helyiségeibe is, amely a látogatók elől még elzárt, mint a régi kastélykonyha, hűtőkamra, étel előkészítő vagy a kocsiszín. Láthatták azokat a helyiségeket, amelyeket a „Kincsem” vagy a „Vörös veréb” című filmek forgatása során használtak helyszínként, díszletként. A belső terek látogatása és a közös ebéd után, a csodálatos kastélyparkot járták be, szintén egy vezetett túrán, ahol időutazásban a régi világban érezhették magukat. A dégi Festetics-kastély parkja Magyarország legnagyobb területű tájképi kertje, egykori kiterjedése kb. 300 hektár. Természetesen nem barangolták be mind a teljes területet, de láthatták a felújított szivattyúházat, az impozáns Hollandi-házat, amelynek forrásából ihattak is, a teniszpályát, a kőkertet, a tó-rendszert, annak csodálatos hídjaival és parti sétányaival.

A nőnapi-kirándulás meglepetés része volt a délutáni csónakázás lehetősége a kastélypark páratlanul szép tórendszerén, ahol a kísérőként jelen lévő néhány férfi Kolléga magukhoz ragadták az evezőlapátokat, a mesés csónakázást vállaló, a vízbe borulástól nem félő, bátrabb Hölgyek megelégedésére. A napot tovább koronázta, hogy az időjárás a kegyeibe fogadta a részvénytársaság női küldöttségét és a kiránduláshoz ragyogó napsütéses, bárányfelhős időt adott.

A nap nagyon jó hangulatban telt, megszakította a mindennapi munka rutinját, és egy csodálatos környezetben mélyítette el a kollegiális kapcsolatokat.

forrás: Gyulaj Zrt.

Előző cikk

Cél a klímatudatos erdőgazdálkodás

Következő cikk

Erdész-méhész együttműködések




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version