FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Iskolában az Erdő – Gyulaj Zrt.

Az „Iskolában az Erdő” programnak köszönhetően az ország általános iskoláiban tavasszal kinyílik az erdő kapuja. A Minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai 500 iskolában, 30 ezer gyermeknek mutatják meg az erdő csodálatos, összetett és nagyon érdekes világát, amelyből 11 intézményhez a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Lengyel Annafürdői Erdei Iskola erdőpedagógus kollégái látogattak és látogatnak el. Az előadás-sorozat jelenleg is zajlik, a gyerekek és a pedagógusok örömére.

A „Iskolában az Erdő” program keretében, a Gyulaj Zrt. Kollégái is, mint a minősített Erdészeti Erdei Iskola szakemberei vesznek részt Szegedi Viktória erdei iskola vezető-helyettes vezetésével az iskolai oktatási programokon. A regisztrált általános iskolákban az előadásokon, az erdők és a fenntarthatóság témakörében tartanak foglalkozást, mindezt játékos formában és sok szemléltető eszközzel. A program célja, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék az erdőt, mint a világ legbonyolultabb életközösségét, mely egy csodálatos fenntartható és összetett egység. Az erdei iskola vezető-h. próbál rávilágítani arra, hogy mi emberek is a természet része vagyunk. A fenntarthatóság közös érdek és már kisiskolásként is tehetünk érte. Az interaktív eszközök, jól szemléltetik, hogy a mindennapok kapcsán az ivóvízzel hogyan takarékoskodhatunk, az erdő milyen kincseket rejt a számunkra és a társadalmunk, illetve az erdő életközössége között milyen párhuzam figyelhető meg.

A program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

Április végéig, 12 iskolához fogunk ellátogatni, így 36 foglalkozáson keresztül, több, mint 1000 tanuló vesz részt Szegedi Viktória kolléganőnk vezette előadásokon, akit mindenhol szeretettel, érdeklődéssel fogadtak a tanárok és az iskolások egyaránt.

Reméljük, hogy a gyerekek és a pedagógusok kedvet kapnak ellátogatni például Lengyel Annafürdőre vagy a többi erdészeti erdei iskolába, hogy mindazt, ami elhangzott, azt közvetlenül meg is tudják tapasztalni.

Ozorai Illyés Gyula Általános Iskola (Ozora)

Deák Ferenc Általános Iskola (Paks)

Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda (Tamási)

Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Tamási)

Paksi Deák Ferenc Általános Iskola Telephelye (Paks)

Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Általános Iskolája (Pincehely)

Sárszentmiklósi Általános Iskola (Sárbogárd)

Cecei Általános Iskola (Cece)

Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola (Sárbogárd)

Dózsa György Általános Iskola (Dunaújváros)

Széchényi Sándor Általános Iskola (Nagydorog)

Egyházaskozár-Bikali Általános Iskola (Egyházaskozár)

forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Előző cikk

Gyászhír - Prókay Gyula [77]

Következő cikk

Magyar gyümölcs tájfajták napja




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version