FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz volt Brassó közelében

Mintegy 1000 négyzetméternyi erdőterület égett Négyfalu (Săcele) településen, Brassó megyében, jelentették kedd reggel, az oltási akcióban az erdészet egyik alkalmazottja megsérült, tájékoztat a Brassó megyei katasztrófavédelem, írta az Agerpres.

Egy 39 éves férfi, erdészeti munkás elesett, és mellkasi-hasi sérülést szenvedett, amikor a tűz oltásában segített, közölte kedden a brassói katasztrófavédelem. A férfi a helyszínen megkapta a szükséges orvosi ellátást, majd a SMURD szakemberei a Brassó Megyei Kórházba szállították további orvosi vizsgálatok céljából, tették hozzá.

Közlésük szerint mintegy 1000 négyzetméteren égett az erdő Négyfalu (Săcele) településen. Ugyanezen, a Valea Baciului néven ismert területen hétfő délután is tűz ütött ki, amit eloltottak, a lángok 2000 négyzetméternyi száraz növényzetet emésztettek fel, de az erős szél miatt a tűz újra fellángolt.

„Jelenleg harminc tűzoltó és az erdészet 32 munkatársa, valamint önkéntesek dolgoznak a tűz oltásán. A feladatot nehezíti, hogy a tűzoltóautók nem tudják elérni a gócpontokat, így a tűzoltóknak gyalog kell haladniuk, nehezített terepen” – közölte a brassói katasztrófavédelem.

forrás: Maszol.ro

Előző cikk

Faépítés részaránya tovább nőtt

Következő cikk

Tovább bővült az Év fája fasor



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…