FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz pusztított Romániában

Erdőtűz a Görgényi-havasokban Fotó: Romániai katasztrófavédelem

Tűz ütött ki, ami az erős szél miatt gyorsan terjedt hétfőn a Görgényi-havasokban. A tűz negyvenhektáros területet érintett. A román védelmi minisztérium is segíti az oltást, egy erdőtüzek oltására alkalmas repülőgépet küldenek.

Erdőtűz pusztít Romániában a Görgényi-havasokban. Elsőkként katonai tűzoltók, önkéntes tűzoltók, az erdészet munkatársai, valamint a Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat mentőegysége érkezett a helyszínre, és próbálták megfékezni a lángokat. 

Kedd reggelre már a védelmi minisztériumtól kértek segítséget, onnan egy erdőtüzek oltására alkalmas repülőgépet várnak.

A tüzet sikerült eloltani, de továbbra is füst száll fel a szél miatt, ezért félő, hogy az avar ismét lángra kap. 

Kovács Zoltán Róbert, a Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat vezetője elmondta, hogy mivel a hegygerincen alakult ki a tűz, így nehezen lehet megközelíteni a területet. Hétfőn az óránként 60-70 kilométeres sebességű széllökések miatt ismét felcsaptak a lángok és a tűz terjedni kezdett.

Kovács Zoltán Róbert elmondta, hogy aggasztja őket, hogy a tűz átterjedhet a hegygerinc másik oldalára, a Hargita megyei részre.

A Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat munkatársai drónokkal figyelik a tűz terjedését. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet – írta a Maszol.

forrás: ORIGO

Előző cikk

Természetfotózás egy éven át

Következő cikk

Aggályos az új erdészeti törvényStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések