FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nyugdíjalap befektetése az erdőgazdálkodásba

Az alap célja, hogy a fenntartható faanyagok értékesítésén keresztül hozamot termeljen (Kép: Stock image/FJ)

Egy helyi önkormányzati nyugdíj-alap a Gresham House által kezelt alapon keresztül befektet az Egyesült Királyság erdőgazdálkodásába. A Dél-Yorkshire-i Nyugdíjhatóság 50 millió fontot (kb. 23,4 milliárd forint) ajánlott fel a Gresham House Forest Fund VI számára, amely 8 százalékos belső megtérülési rátát kíván elérni a fenntartható módon előállított faanyag kitermelése és értékesítése révén.

A Gresham House szerint a nyugdíjalap elkötelezettsége a Worcestershire-i Nyugdíjalap által is támogatott stratégia meglévő támogatására épül, és az alap 2022. márciusi elindítása óta 150 millió fontra növelte az alap méretét.

Az alapkezelő szerint további tranzakciókat terveznek, “mivel az intézményi befektetők egyre inkább felismerik, hogy az erdészeti befektetések meggyőző pénzügyi hozamot biztosítanak, miközben pozitív hatást gyakorolnak a kibocsátásra, a biológiai sokféleségre és a vidéki közösségekben munkahelyteremtésre”.

Olly Hughes, a Gresham House erdészeti ügyvezető igazgatója elmondta: “Az intézményi befektetők továbbra is nagy érdeklődést tanúsítanak az erdészeti befektetések iránt, és a Gresham House e területen szerzett szakértelmét bizonyítja, hogy a South Yorkshire Pensions Authority úgy döntött, hogy ezt a jelentős kötelezettségvállalást a Forest Fund VI-ra teszi.

“Mivel a globális fakereslet továbbra is növekszik, arra számítunk, hogy az erdészeti stratégiáink iránti érdeklődés a belátható jövőben is erős marad, és várakozással tekintünk arra, hogy a megfelelő időben további befektetőket üdvözölhessünk.”

George Graham, a South Yorkshire Pensions Authority igazgatója elmondta: “Az erdőgazdálkodás fontos szerepet játszik portfóliónkban, ahogy a természeti tőkeallokációnkat építjük. Fontos, hogy rugalmas, diverzifikált hozamforrást kínál, miközben támogatja a nettó nulla kibocsátásra való törekvésünket, valamint az éghajlatváltozás elleni küzdelemre és a biológiai sokféleség támogatására irányuló erőfeszítéseinket.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: Forestry Journal

Előző cikk

20 éves a Duna Élzáró Kft!

Következő cikk

Klímapozitív a Soproni Egyetem




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version