Két csapattal is képviselte magát a SOE Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar az idei egyetemi főzőversenyen és mindjárt el is hozták az első és a második helyezést kollégáink!
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/448561833_982086637260869_6934977141883133849_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=u1UtlzyBZ6kQ7kNvgFZtYrI&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYDZGhq90y3XOk224PGZ9OENT5-ggWQe7FPhwlY36xIGvg&oe=667781BC)
A második alkalommal megrendezett gasztronómiai közösségépítő program remek alkalmat adott ez az esemény arra, hogy a munkatársak kötetlenül beszélgessenek, ismerkedjenek egymással és jól érezzék magukat.
Az egyetemi főzőversenyen elindult csapatok közül végül az FMK Alkalmazott Tudományi Intézete (alias: Etalon) hozta el az első helyet a szürkemarha nyakból és helyi, hagyományos alapanyagokból készített pincepörköltjével.
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/448679001_982086623927537_7209180955247637318_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=wNBD_ZKKQIEQ7kNvgEkauZI&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYAY0nphpYrmY0YptocTdUdDRGONkVerbENyJA9Z7RuvDg&oe=66778CAE)
A csapat tagjai Csiha Csilla, Koncz Adrienn, Alpár Tibor, Garab Jozsef, Magoss Endre, Németh Gábor, Németh Szabolcs voltak.
Az ízek és az állag mellett fontos volt, hogy a tálalás során a probléma megoldó képességeit is megmutassa a csapat.
Mindösze egy faforgácsnyival lemaradva, szoros versenyben a második helyen végzett másik kari csapatunk, a Főztünk Lecsót mÚltkor Ezért Neveztünk Talán újrA azaz a FLUENTA, akik a tavalyi évhez hasonlóan a részvételt helyezték előtérbe, és külön öröm volt számukra, hogy ez idén ilyen jó helyezéssel is párosult.
![](https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/448656844_982086743927525_7648806847011400363_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=YDjVCcYxRwgQ7kNvgF7goyy&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AYA_ygZE3oCzHKTQxe4Blks8LdJRpM5FT040_QXm9X0RQQ&oe=66776DFF)
A csapat tagjai – Bak Miklós, Báder Mátyás, Buga-Kovács Luca, Fehér Sándor, Horváth Norbert, Komán Szabolcs, Németh Róbert, Takács Dávid – a BPK udvarán késő délutánig kitartottak a közösségépítés jegyében.
Gratulálunk kollégáinknak, akikről most kiderült, hogy gasztronómiai téren is kiválóan tudnak teljesíteni!
forrás: SOE FMKK