Két csapattal is képviselte magát a SOE Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar az idei egyetemi főzőversenyen és mindjárt el is hozták az első és a második helyezést kollégáink!
A második alkalommal megrendezett gasztronómiai közösségépítő program remek alkalmat adott ez az esemény arra, hogy a munkatársak kötetlenül beszélgessenek, ismerkedjenek egymással és jól érezzék magukat.
Az egyetemi főzőversenyen elindult csapatok közül végül az FMK Alkalmazott Tudományi Intézete (alias: Etalon) hozta el az első helyet a szürkemarha nyakból és helyi, hagyományos alapanyagokból készített pincepörköltjével.
A csapat tagjai Csiha Csilla, Koncz Adrienn, Alpár Tibor, Garab Jozsef, Magoss Endre, Németh Gábor, Németh Szabolcs voltak.
Az ízek és az állag mellett fontos volt, hogy a tálalás során a probléma megoldó képességeit is megmutassa a csapat.
Mindösze egy faforgácsnyival lemaradva, szoros versenyben a második helyen végzett másik kari csapatunk, a Főztünk Lecsót mÚltkor Ezért Neveztünk Talán újrA azaz a FLUENTA, akik a tavalyi évhez hasonlóan a részvételt helyezték előtérbe, és külön öröm volt számukra, hogy ez idén ilyen jó helyezéssel is párosult.
A csapat tagjai – Bak Miklós, Báder Mátyás, Buga-Kovács Luca, Fehér Sándor, Horváth Norbert, Komán Szabolcs, Németh Róbert, Takács Dávid – a BPK udvarán késő délutánig kitartottak a közösségépítés jegyében.
Gratulálunk kollégáinknak, akikről most kiderült, hogy gasztronómiai téren is kiválóan tudnak teljesíteni!
forrás: SOE FMKK