FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vadételek főzőversenye volt Farkasgyepűn

Fotók: Haraszti Gábor/Napló

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal gasztro- és családi napot rendeztek Farkasgyepűn, melyet főzőverseny, zenei produkciók, gyermekprogramok színesítettek. A legfinomabb vadételt a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet csapata készítette.

Farkasgyepű Község Önkormányzata, a Farkasgyepű Fejlődéséért Egyesület és a Veszprém Vármegyei Önkormányzat összefogásában rendezték meg meg a Bakony Vad-, Gasztro- és Családi Napot. 

A program délelőtt 9 órakor főzőversennyel vette kezdetét, majd egymást váltották a fellépők a színpadon, a Bakony Vadászkürt Egylet, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, a Pápai Musical Stúdió, valamint a német Löder Buam zenekar egyaránt nagy sikert aratott. A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg, arcfestés, ugrálóvár, kézműves-foglalkozás, interaktív játék várta a legkisebbeket. 

A jó hangulatú napra Takácsné Légrádi Edina polgármester meghívását elfogadta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Pap Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezetének elnöke, Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, valamint Dégi Zoltán, a NEFAG Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója. Az esemény ötletgazdája, fővédnöke Takács Szabolcs főispán volt, aki köszöntőjében úgy fogalmazott, a családi nap egyik célkitűzése, hogy ápolják az emberi kapcsolatokat, újakat kössenek, emellett szeretnék a felelős, tudatos vadgazdálkodás társadalmi elfogadottságát növelni. 

A főzőverseny eredményhirdetését mindenki nagy izgalommal várta, Széles Sándor főispán, a zsűri elnöke mindegyik csapatnak gratulált, mint fogalmazott, ritkán lehet egy helyen ennyi finom, szarvasból készült ételt kóstolni. – Olyan egyedi tálalási ötleteket láttam, amilyeneket korábban nem tapasztaltam. A zsűri az értékelés során a szarvashús előkészítését, az ízvilágot, a tálalást vette figyelembe – mondta Széles Sándor.

A főzőversenyen a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Magyar Honvédség VI. Hadkiegészítő és Toborzó Központ csapata állhatott fel, második helyen a Farkasgyepű Fejlődéséért Egyesület kollektívája végzett, míg a zsűri szerint a legfinomabb ételt a Farkasgyepűi Tüdőgyógyintézet dolgozói készítették. A szervezők a dobogóra fel nem jutó csapatokat különdíjjal jutalmazták. 

forrás: VEOL

Előző cikk

DartLab - fűrészporból bio- építőanyag

Következő cikk

Erdőlátogatás korlátozása - Vértes



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések