FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproni siker a HSUP programban

Hidi Boldizsár, Kötél Tamás és Kesjár Márkó a Soproni Egyetem másodéves faipari mérnök hallgatói által alapított BARK-Team, független szakértői bizottság értékelése alapján bekerült a Hungarian Startup University (HSUP) Demo Day 15 legpiacképesebb csapata közé és jogosulttá vált a fejenként 1 millió forintos kiemelt ösztöndíjra.

Az országos rendezvényen 167 csapat mérette meg magát. A 2024. július 9-én megrendezésre kerülő Demo Day-en a nyertes 15 csapatnak lehetősége nyílik befektetők előtti bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Témájuk a fakéregből gyártott hőszigetelő panelek kutatása és abból készülő termék fejlesztése. A Fakéregből gyártott szigetelő lemezek megoldást nyújtanak a piacon fellelhető több ezer tonna fel nem használt fakéreg szakszerű és környezetbarát hasznosításra. A csapat mentora a Soproni Egyetem kutatója Dr. Pásztory Zoltán, és a Startup Campus befektetési menedzsere Csik-Nemes Viktória volt.

A Soproni Egyetem Üzleti Tanulmányok Intézetében elérhető két féléves HSUP tantárgy célja az egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, egy új, közös oktatási platformon keresztül.

Gratulálunk a BARK-Team sikeréhez!

forrás: Soproni Egyetem FMKK

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 235., 2024/25.

Következő cikk

ESG Summit konferencia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések