FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöldfelületek jelentősége településeinken

Az Ökológiai Kutatóközpont, Lendület Táj és Természetvédelmi Ökológia csoport kutatói egy kérdőív kitöltésében kérik a FATÁJ olvasóinak segítségét. Felmérésükben vizsgálják a magyar települések zöldfelületeit, hogy megismerjék a polgárok biodiverzitáshoz fűződő viszonyát.

“Kutatócsoportunk a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetével közösen országos online kérdőíves felmérést végez a települési zöldfelületek kapcsán. Arra szeretnénk választ kapni, hogy mi az összefüggés egy-egy település lakosságának természettel való kapcsolata, környezettudatossága, valamint a település tájökológiája és biodiverzitása között. A felmérés támogatást nyújt a települések zöldterületeinek tervezéséhez, hogy megteremtse a jövőbeli önkormányzati intézkedések alapját, mivel segíthetnek olyan környezetbarát politikák kialakításában és fenntartható tervezési döntések meghozatalában, amelyek a lakosság és a biodiverzitás számára egyaránt előnyösek.

A kérdőív során minden olyan tevékenységre kíváncsiak vagyunk, amelyek a települések élőhelyeit érintik, legyenek azok kertek vagy közterületek. A kérdőív hozzásegíthet egy élhetőbb és biodiverzebb település-modell kidolgozásához.

Köszönjük, ha 5-8 percet rászánnak a kérdőívünkre, és ezzel segítik ökológiai munkánkat:

TÖLTSE KI ÖN IS ZÖLDFELÜLETI KÉRDŐÍVÜNKET!

A kutatásaink eredményeit közkinccsé tesszük népszerűsítő és tudományos közlemények formájában, valamint megosztjuk a zöldfelületek kezeléséért és fenntartásáért felelős legfontosabb intézményi képviselőkkel is. A kutatás eredményeiről a https://lace.ecolres.hu/elvonal oldalon tájékozódhat.

forrás: Ökológiai Kutatóközpont

Előző cikk

ESG Summit konferencia

Következő cikk

Carrefour du Bois Nantes



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések