FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Civil tájzöldítők szakmai találkozója

Hétfőn és kedden fásítási konferenciát tartottunk a Mátra Túraközpontban, Parádsasváron. Nagyon fontosnak gondoljuk, hogy ilyen eseményeknek, ilyen remek embereknek is lehetőséget biztosítsunk nálunk az eszmecserére.

A két nap alatt megismerhettük az Erdőmentők tevékenységét, akik saját megfogalmazásuk szerint segítenek a természetnek begyógyítani a civilizáció okozta sebeket, hihetetlen mennyiségű önkéntes munkával és invencióval. Itt voltak a 10 millió Fa munkatársai, akik országszerte telepítenek főként városi fákat, erdőket, a MyForest csapata, akik fakuponjait a Dumaszínháznál is használjuk és már mostanáig is jelentős erdőterületeket telepítettek, végül, de nem utolsó sorban a Hatvanezer fa Békéscsabán aktivistái, akik a civil együttműködés csodákat valósítják meg a Viharsarokban, vízvisszatartási projektekkel, városi és városon kívüli fák ültetésével és ápolásával, azt az ambíciózus célt kitűzve, hogy felkészítsék a város klímáját a szélsőséges időjárásra. Akit érdekelnek a fenti témák, a linkelt oldalakon, illetve az XForest oldalán is számos érdekes információt találhat, sőt önkéntesként vagy támogatóként is tud csatlakozni ezekhez a szervezetekhez.

A találkozó Litkai Gergely kezdeményezésére jött létre, az eddigi összejövetelek szerves folytatásaként. A természet egy nagy egész – bárhol rángatjuk is a nagy terítőt, az asztalon minden megmozdul. Erdészeti, csemetenevelési, jogi, vízgazdálkodási, közösségépítési, finanszírozási, pályázati, élőhelyalakítási, társadalmasítási témák voltak, plusz friss erdőtelepítés megtekintése, tapasztalatok, jó gyakorlatok megvitatása, és még felsorolhatatlan mennyiségű felvetés.

forrás: Mátra Túraközpont

Előző cikk

Faanyaggal nem tervező építészek = dinoszauruszok

Következő cikk

Tiszteld a törvényt, szeresd az állatot, becsüld meg vadásztársaidat.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések