FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

70 millió eurós beruházás

Törökország: A Kastamonu Entegre a megújuló energiába történő jelentős beruházásokkal fokozza a fenntarthatóságot. Az újrahasznosítható anyagokra, bioalapú termékekre, valamint biomasszára és napenergiára összpontosító kezdeményezések révén a vállalat célja, hogy 2024-ig évente 273 ezer MWh energiát termeljen a Kastamonuban, Balıkesirben, Adanában, Samsunban és Gebzében található telephelyein.

A 70 millió eurós beruházással (ca. 27,5 milliárd forint) – 50 millió euró 2023 végéig és további 20 millió euró 2024-ben – a Kastamonu Entegre projektjei évente 100 ezer háztartás számára biztosítanak majd áramot, és évente 140 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást fognak csökkenteni. A vállalat célja, hogy 2026-ra 170 millió euróra emelje megújuló energiára irányuló beruházásait, és energiaszükségletének 65%-át fenntartható gyakorlatok révén fedezze.

A Kastamonu Entegre világszerte és belföldön is elismert a fenntarthatósági erőfeszítéseiért, vezető kezdeményezésekkel az erőforrás-felhasználás minimalizálására, a hulladékok újrahasznosításának fokozására és a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkentésére irányuló kezdeményezésekben. Olaszországban a vállalat 100%-os gyártási újrahasznosítást ér el, míg az adanai üzem napenergiával működik, ami jól példázza a fenntartható gyakorlatok iránti elkötelezettségét és vezető szerepét a faalapú lemeziparban.

szerk/ford: Tóth János, forrás: KastamonuEntegre

Előző cikk

Faablak az Otthonfelújítási Program segítségével

Következő cikk

Uniós segítséget kér Albánia




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version