FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

FATUDAKOZÓ – céghírek, ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a FATUDAKOZÓ.hu felületén jelenleg 6 936 szakterületi cég (=hatezer-kilencszázharminchat vállalkozás) adata (teljes körűen, vagy részben) érhető el, jeleníthető meg. Az összes vállalkozást évről-évre frissítjük, több száz cég a saját adatait már havi, heti sűrűséggel aktualizálja! Több tucat cégnél a 2023-as gazdasági év adatai is elérhetőek. Itt vannak a legújabb és a megjelenésükben megújult partnereink.

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
EB Hungary Invest Kft.
Az EB Hungary Invest Kft. az Ön megbízható partnere az építőiparban és a faanyag kereskedelemben. Cégünk, mely 100%-os FSC minősítéssel büszkélkedhet, az Eucalyptus Grandis, vagy közismertebb nevén a rose gum fafajtából készült rétegelt lemezek gyártására és forgalmazására specializálódott. Vállalatunkat az a hit vezérli, hogy a környezettudatos ültetvénygazdálkodás és a fenntarthatóság alapvető értékeink. Ennek szellemében növekedési fázisban metszett fáinkból készülnek a minőségi és esztétikailag magas színvonalú termékeink, melyek a ritka, magas minőségű trópusi fajokhoz hasonlítanak, mint például a Meranti és az Okoume.
A társaságunk alapítása óta elkötelezett a minőség, a megbízhatóság és a vevői elégedettség mellett. Az EB Hungary Invest Kft. nem csupán termékeivel tűnik ki a piacról, hanem kiemelkedő ügyfélkiszolgálásával és rugalmasságával is, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljunk a piaci igényekre, és kiszámítható, folyamatos kiszolgálást nyújtsunk partnereink számára. Székhelyünk Budapest szívében található, ahol szakértő csapatunk áll készen arra, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtsa, legyen szó akár építkezésről, felújításról vagy nagykereskedelmi beszerzésről.
Cégünk büszkén viseli az innováció és a környezettudatos gondolkodás zászlaját, melyet nem csak termékeink minőségén, hanem vállalati filozófiánkon és működésünk minden aspektusán érezni. Az EB Hungary Invest Kft. nem csupán egy név a piacon, hanem egy megbízható, értékekre épülő partner, aki mindig az Ön igényeit és a környezetünk védelmét tartja szem előtt.
VI-ZO Bútorkészítő Kkt.
Prémium minőségű egyedi bútorok gyártása kompromisszumok nélkül – ez a Vi-Zo Bútor. Kínálatunkban megtalálhatók a következő bútorasztalos munkák: egyedi konyhabútor készítés, egyedi bútor, tolóajtós gardrób, beépített szekrény, irodabútor, fogorvosi rendelő bútor, gardróbszekrény, hálószoba bútor, nappali bútor, fürdőszoba bútor, panzió bútor, de bármilyen más egyedi bútor gyártását, szállítását, beszerelését vállaljuk.
MEGÚJULT bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
AGRO-CUP Kft.
Fakitermelés (Ponsse Harvester és Ponsse Forwarder, CAT 535B rönkvonszoló),
Rönkszállítás (Scania 6x6os darus szerelvények és Scania nyerges szerelvények)
Fakereskedelem,
Fafeldolgozás,
Faaprítás (Jenz581 és Jenz700),
Faapríték kereskedelem,
Erdőgazdálkodás,
Erdőfelújitás (tuskóaprítás),
Erdők felvásárlása,
Raklap értékesítés (EUR).
Czigler & Czigler Kft.
A nyugat-magyarországi régió egyik legjelentősebb lambéria és hajópadló gyártója. Emellett díszlécek, táblásított fenyőlapok, tömbösített ajtófrízek, fabrikett gyártása. Akác kerítéselemek, csaphornyos parketták, környezetbarát festékek forgalmazása.
Erdő-Gazda 93 Kft.
Erdőgazdálkodási szolgáltatás, erdősítés, erdészeti bozótzúzás, erdészeti talaj előkészítés, erdészeti tuskó marás. Felhagyott területek rekultivációja.
FERME Kft.
AKZO NOBEL és SIKKENS faipari festékek, lakkok, pácok forgalmazása.
Hungaroplant Kft.
Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a dísznövénytermesztés terén, és elkötelezett a kiváló minőségű, egészséges növények termesztése iránt. Széles választékunkkal és szakértő csapatunkkal folyamatosan arra törekszünk, hogy a legjobb termékeket és szolgáltatásokat kínáljuk ügyfeleinknek. Legyen szó kertészeti tanácsadásról, növénygondozásról vagy személyre szabott megoldásokról, cégünk mindig az Ön igényei szerint segít megvalósítani álmai kertjét.
JAF Holz Ungarn Kft.
Faipari alapanyagok nagykereskedelme és ehhez kapcsolódó szolgáltatások. Dekoratív és konstruktív lapok, rétegelt lemezek, építő- és bútoripari fűrészáru, furnérok, ragasztott fatermékek, padlóburkolatok, ajtók, teraszburkolatok, vasalatok és felületkezelő anyagok.
Mátyás Fakereskedő Kft.
A Dél-Dunántúl régió erdeiben gazdálkodó Mátyás Fa cégcsoport erdőfelújítást, fakitermelést, és kereskedelmi tevékenységet végez.
A jó minőségű erdők kezelése, értékük megőrzése és gyarapítása éppúgy a cégcsoport filozófiájának középpontjában szerepel, mint a megrendelők egyedi igényeihez igazított, magas minőségű erdőgazdálkodási szolgáltatások biztosítása. Az 1988-ban családi vállalkozásként indult Mátyás Fa mára a térségben komoly pozíciót betöltő, korszerű gazdálkodóvá vált, akinek célja a térségben élők számára a munkalehetőség és a szakmai fejlődés biztosítása. A Mátyás Cégcsoport több mint száz családnak biztosít megélhetést.
Szolgáltatásainkat tételek szerint egyenként, illetve azok bármilyen kombinációjában is biztosítjuk. Nagy kapacitással, gyors, pontos, a határidőket tartó kiszolgálással állunk megrendelőink szolgálatára.
Hagyományos fakitermelés
Harvesteres technológiával történő fakitermelés: A gépesített fakitermelés előnye a sokszorosára növekedett hatékonyság, biztonságos munkavégzés, erdőt kímélő kitermelés
Forwarderes kiszállítás: A természetközeli erdőnevelés során a nehézséget az jelenti, hogy a kitermelt fát el kell juttatni addig a pontig, ahonnan a szállítás már gond nélkül elvégezhető. Erre a célra speciális erdészeti gépet, a forwardert alkalmazzuk. A forwarder olyan erdészeti munkára kifejlesztett rakodó daruval felszerelt, rakfelülettel rendelkező speciális traktor, amely a szakszerűen darabolt faanyagot – vonszolás helyett, ami károsítja az erdő talaját – felemelve kiszállítja az időjárás biztos útra. A traktor különleges széles járófelületének köszönhetően alig hagy nyomot, így nem károsítja a talajt.
Aprítás
Faanyag gépi fel és leterhelése
Faanyag (sarangolt és rönk áru) szállítása
Eszközök szállítása trélerrel
Kereskedelem:
erdőterületek vásárlása lábon és területtel
rönk vásárlás: elsődlegesen tölgy, fekete dió, akác, nyár
erdei választékok vásárlása
Az elmúlt évtizedek üzemeltetési és szerviz-tapasztalataira alapozva a cég speciális erdészeti gépek forgalmazását kezdte meg:
ROTTNE forwarderek és harveszterek
MALWA midi-forwarderek, harveszterek és kombi gépek
LKT gumikerekes vonszolók
KAPSEN vaslovak
MIKI TRANS Bt.
Vállalkozásunk 1993 óta foglalkozik tűzifa- és rönkszállítással, valamint kereskedelemmel a Dunántúli régióban.
PENDA Kft.
Erdészeti gépek forgalmazása alkatrész beszerzéssel, országos szervizzel, garanciális ügyintézéssel. Függőleges / vízszintes tengelyű szárzúzók, nyesedékaprítók, tuskófúrók, tuskómarók, rönkaprítók, erdészeti talajmarók, gödörfúrók! AGRIMASTER, GREENTEC, NEGRI, HYMACH, SPIDER, FERRI ROTOR, SELVATICI, GANDINI, FAMA A PENDA immáron 30 éve (2024-ben) több külföldi gyártó kizárólagos importőreként szolgálja ki a magyarországi mezőgazdák termelőeszköz igényét. Elsődleges profilunk az erdészetek, szőlészetek és gyümölcsösök, kommunális, továbbá a szántóföldi területek megművelésére fejlesztett gépek beszerzése, értékesítése. Az általunk képviselt gyártók zöménél kizárólagos forgalmazási joggal bírunk. Cégünk mobilis, telephelyünktől függetlenül az ország egész területén tartunk gépbemutatót.
Silvanus Csoport Kft.
Európai és nemzetközi ismertségünket az erdészeti és díszfaiskolai fás növények termesztésével, kereskedelmével és saját nemesítésű új fajták bevezetésével elért eredményeinknek köszönhetjük.
A klímaváltozás és egyéb környezeti kihívások a növénynemesítőt és az erdészt is új megoldások keresésére inspirálják. Sikeres díszfaiskolai üzletágunkat megtartva, az utóbbi évtizedekben figyelmünk az erdészeti a gyorsan növő fafajok nemesítése és gyakorlati bevezetése felé irányult. Munkánk az erdőgazdálkodáson belül az iparifa- és energiaültetvényekre és az ezekkel kapcsolatos szaporítóanyag gazdálkodásra, illetve technikai-technológiai kérdésekre koncentrálódik. Számos kutatás-fejlesztési tevékenységünk is ezeken a területeken ért el kimagasló eredményeket.
Akácnemesítésben Dr. Kapusi Imre 30 éves nemesítői munkájára alapozva új, nagy hozamú és kedvező alaki tulajdonságú fajtákat sikerült szelektálnunk. Új nemesfűz fajtáinkkal mind idehaza, mind külföldön szintén kiemelkedő eredményeink vannak.
Az eukaliptuszok, nemesnyárak, a bambusz, vagy a teak és a fűz mellett az akácot is ültetvénygazdálkodásba kell vonnunk. Ehhez már rendelkezünk olyan új fajtákkal, amelyek alkalmasak termesztéstechnológiánk megújításához. Az iparifa ültetvények létesítésével (a széndioxid tartós megkötésével) és a biomassza felhasználás növelésével a Silvanus Csoport hozzá tud járulni a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentéséhez.
Silvanus Forestry Kft.
Cégünk gyorsnövésű fafajták nemesítésével, szaporítóanyagának előállításával értékesítésével, ültetvények tervezésével, kivitelezésével, szaktanácsadással foglalkozik, immár több mint 30 éve. Egyedi megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, legyen szó ipari célú faültetvény, erdő, vagy energetikai ültetvény telepítéséről. Az általunk kínált saját nemesítésű fajtákkal – megfelelő technológia alkalmazása mellett – jelentősen több és jobb minőségű faanyagot termelhet, mint a széles körben ismert szaporítóanyagokkal. Mindez a több évtizedes kutatói munkánknak köszönhető. Európai és nemzetközi ismertségünket az erdészeti és díszfaiskolai fás növények termesztésével, kereskedelmével és saját nemesítésű új fajták bevezetésével elért eredményeinknek köszönhetjük. A klímaváltozás és egyéb környezeti kihívások a növénynemesítőt és az erdészt is új megoldások keresésére inspirálják. Sikeres díszfaiskolai üzletágunkat megtartva, az utóbbi évtizedekben figyelmünk az erdészeti a gyorsan növő fafajok nemesítése és gyakorlati bevezetése felé irányult. Munkánk az erdőgazdálkodáson belül az iparifa- és energiaültetvényekre és az ezekkel kapcsolatos szaporítóanyag gazdálkodásra, illetve technikai-technológiai kérdésekre koncentrálódik. Számos kutatás-fejlesztési tevékenységünk is ezeken a területeken ért el kimagasló eredményeket. Akácnemesítésben Dr. Kapusi Imre 30 éves nemesítői munkájára alapozva új, nagy hozamú és kedvező alaki tulajdonságú fajtákat sikerült szelektálnunk. Új nemesfűz fajtáinkkal mind idehaza, mind külföldön szintén kiemelkedő eredményeink vannak. Az eukaliptuszok, nemesnyárak, a bambusz, vagy a teak és a fűz mellett az akácot is ültetvénygazdálkodásba kell vonnunk. Ehhez már rendelkezünk olyan új fajtákkal, amelyek alkalmasak termesztéstechnológiánk megújításához. Az iparifa ültetvények létesítésével (a széndioxid tartós megkötésével) és a biomassza felhasználás növelésével a Silvanus Csoport hozzá tud járulni a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentéséhez.
Szomolyai Fűrészüzem Kft.
FŰRÉSZÁRUT állítunk elő több fekvő szalagfűrész segítségével. Gépeink és szakértelmünk segítségével precíz, pontos vágási méreteket tudunk előállítani. A szabványos méretektől eltérő speciális igények kiszolgálását is tudjuk teljesíteni! Saját termelésünket tölgy, vörösfenyő és egyéb fenyő alapanyagokból végezzük. Bérfűrészelést bármilyen fafajta esetén vállalunk.
Jellemzően az alábbi végterméket állítjuk elő a rönkökből: szélezetlen és szélezett fűrészáru, gerenda, deszka, léc, parketta fríz, raklapelem, karó.
FAHIDAK teljes körű felújítását vagy építését is vállaljuk önkormányzatok, erdészetek, nemzeti parkok vagy egyéb szervezetek részére (www.fahidak.hu)
BEREGERDŐ Kft.
Erdészeti szolgáltatás.
Bohács Barkács
Hajópadlók, lambériák, táblásított lombos- és fenyőlapok, falemezek (rétegelt lemez, MDF, OSB, farostlemez, forgácslap, furnérozott fogácslap) forgalmazása.
DINA Faipari Kft.
Fabútorok gyártásával foglalkozunk szállodák, éttermek, irodák, műemlék jellegű épületek, közintézmények számára. Termékeink nagy többségét bio-fenyőből készítjük, de emellett 100-150 éves épületek tetőszerkezeteinek bontásából származó antik faanyagot is használunk. Bútoraink változatos formavilággal, de az adott funkciónak megfelelően készülnek, munkánk során igyekszünk ügyfeleink egyedi elképzeléseit is megvalósítani. Széles termékpalettánk különösen fontos részét képezik az antikolt, kézzel festett, illetve méhviasszal kezelt darabok.
Magyarországi tevékenységünk fókuszában elsősorban az egyedi megrendelések állnak. Az elmúlt években számos fontos épület (templomok, kastélyok, stb.) felújításában vett részt a DINA Kft. a műemlékvédelmi hatóságokkal együttműködve. Külföldi tevékenységünk is dinamikusan fejlődik. Bútorainkat exportáljuk Ausztriába, Svájcba és Németországba, számos nagy szállodalánccal állunk kapcsolatban, évente mintegy 100-150 szállodai szobát rendezünk be. Célunk, hogy termékeink értékesítését kiterjesszük más európai országokra is, s ehhez folyamatosan keressük partnereinket. A DINA Kft. munkatársai örömmel fogadják meglévő és leendő ügyfeleink kérdéseit, érdeklődését, s mindent megtesznek azért, hogy magas színvonalon teljesítsék a megbízatást.
Dunafa GmbH.
Cégünk közel 30 éve foglalkozik kiemelkedő minőségű fenyő lambéria, hajópadló, svédpadló, teraszburkolat, ragasztott fatartók, bútorlap, tetőléc, skandináv fűrészáru nagykereskedelmével. Beszállítóink elsősorban magashegyi, illetve skandináv és szibériai alapanyagból dolgoznak.
Célunk partnereink pontos, gyors kiszolgálása, korrekt árakkal és kiváló minőségben.
Termékeink körét folyamatosan bővítjük, legyen szó faolajról élelmiszerekkel érintkező fafelületekre, avagy komplett padló és teraszburkolat lerakási rendszerekről, falburkolatokról, kerítésrendszerekről, hajlított fatartókról, nálunk mindent megtalál!
ER-FA 2000 Kft.
Bútorlap nagykereskedelem, bútorszerelvények forgalmazása. Egyedi bútorok tervezése, kivitelezése.
ERFATEV Bt.
Bérfakitermelés. Erdőgazdálkodási szolgáltatások végzése.
FA-FERI Kft.
FALCO és Kronospan forgácslapok, munkalapok, MDF és OSB lapok, farost-, HDF- és rétegelt lemezek, fűrészáruk forgalmazása. Bútorasztalosok boltja, lapszabászat, élzárás, szerelvények. Bútorváz és korpusz bútor gyártás.
ILLIA Kft.
Dombóvár, Gunarasi út 35. szám alatti telephelyünkön: Bútorlapszabás és egyéb lapáruk méretre vágása, élzárása. Bútorgyártás. Munkalapok, frontok, bútorvasalat, világítástechnika, konyhai gépek, mosogatók forgalmazása. Fenyő fűrészáru, rétegelt lemez, OSB lap forgalmazás.
Barkácsboltunk kínálata(Dombóvár, Rákóczi u. 60.): hajópadló, lambéria, gyalult léc épületvasalat ragasztók, kötőelemek kéziszerszámok, kisgépek redőny alkatrészek függönytartók
Kronospan-Mofa Hungary Kft.
Natúr és lakkozott HDF lemez gyártása, értékesítése.
NIGÁNI Bt.
Fakitermelés, erdőgazdálkodási szolgáltatás. Fűrészárugyártás-, kereskedelem.
PIPER Kft.
A Piper 3D, a professzionális Látványtervező és Gyártás-előkészítő számítógépes program fejlesztése és forgalmazása, bútorgyártók és forgalmazók, belsőépítészek, lakberendezők részére. Segítségével élethű látványterveket készíthet, könnyebben, mint gondolná. Pillanatok alatt csinálhat a látványterv alapján teljes gyártási dokumentációt, elemlistát, árlistát, optimalizált szabástérképet stb. A szoftver használatával rengeteg időt, energiát, és tévedési lehetőséget spórolhat meg magának, miközben a gyönyörű látványtervekkel megtöbbszörözheti az eladásait. Továbbá a Piper Kft. fejleszti a népszerű önálló táblaoptimalizáló szoftvert, a PipOp programot. Egyszerű kezelhetőségével, rengeteg funkciójával a lapszabászatok legjobb társa.
Legújabb fejlesztésünk a SAM 3D – A Virtuális bemutatóterem A SAM 3D egy online bútor, termékbemutató program. 
Cégünk 16. éve folyamatosan, a legújabb igényeknek eleget téve fejleszti szoftvereit. Keressen meg minket most, és indítsa el vállalkozását az emelkedőn!
Vermeer Hungária Kft.
A VERMEER Corporation magyarországi képviselete 2001 óta. Gyártmányok választéka : – önjáró tuskóaprítógépek, – kertészeti és fasorkarbantartók gallyaprítói és rönkaprítói – az energiaszektor aprítógépei – komposztforgatók
Perecesi EBT.
Erdőgazdálkodás. Erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység.
Bacskai Zsolt
Integrátor: erdőgazdálkodás. Erdőtelepítésekhez szükséges szaporítóanyagok, magvak begyűjtése, felhasználása, értékesítése. Tervszerű csemetetermelés: kocsányos tölgy, magas kőris, mezei juhar, gyertyán, vadkörte, vadalma, mézgás éger fafajok.
ER-FA Pápa Kft.
Faanyagkereskedelem.
FALCO REC Kft.
Faanyagok hasznosítása, újra-feldolgozása.
FALCO Forgácslapgyártó Zrt.
Faforgácslap, felületkezelt forgácslap, posztforming termékek, cementforgácslap – BETONYP. Belsőépítészeti elemek gyártása fából és falemez termékekből.
Keresi Trans Kft.
Erdészeti szolgáltatás. Közúti fuvarozás.
Lumberman Kft.
Faanyagok forgalmazása. Erdőtelepítések, erdészeti szolgáltatások végzése.
SILVA Hungary Kft.
Fa alapanyag felvásárlás.

Üzleti KERESLETEK és KÍNÁLATOK a FATUDAKOZÓn
(a teljesség igénye nélkül… – Az eredeti hirdetések további adatokat is tartalmazhatnak!)

Rövid és hosszú távú partnereket keresek bérfűrészelésre.
Elsőkörben puhafával dolgozunk, de nyitottak vagyunk a keményfa feldolgozására is.
Szögfűrésszel, keretfűrésszel és sorozatvágó gépekkel rendelkezünk.
Szögfűrésszel 90 cm átmérőjű rönköket tud a gép befogadni, illetve max. 20 cm széles és vastag anyagot tudunk belőle vágni. Leghosszabb méret 9 méter.
Keretfűrészünk max. 35 cm vastagságú rönköt tud feldolgozni. Ezekből szélezetlen padlók készülnek.
Sorozatvágó gépünk szinten max. 35 cm vastagságú rönköt tud feldolgozni. Ezekből stafnik és tetőlécek készülhetnek. (2024-07-15)

20 éves szakmai gyakorlattal rendelkező erdésztechnikus állást keres Jász-Nagykun -Szolnok vármegye környezetében! (2024-06-23)

Gyönkön 3500 m³ vágásérett faállomány eladó. Fafajok: akác, dió, juhar, kőris, gyertyán, csertölgy. Ár: 22.500 Ft/m³.lábon álló fa eladó. (2024-06-23)

Keresek kamionos/konténeres mennyiségben gyaluforgácsot. Pormentes, nagy és nagyon nagy szemcséjűt lóalomnak valót. Ezentúl keresek közepes méretűt baromfi alá. Legfőképp fenyő vagy nyír fából. Akinek van tonnás mennyiségben keressen telefonon. (2024-06-11)

Pályázati felhívás: a Mezőfalvai Fűrészüzem értékesítése – A VADEX Zrt. értékesíteni kívánja a Baracs, külterület 028/5 helyrajzi szám alatt található Mezőfalvai Fűrészüzemet, a hozzá tartozó használt eszközökkel együttesen. (2024-05-03)

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!

szerk: Tóth János – FATUDAKOZÓ / FATÁJ / ERDŐINFO / ErdészInfo / Fából emberit

Előző cikk

Gyermekek Lakóhelye projekt



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések