FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FATUDAKOZÓ – céghírek, ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a FATUDAKOZÓ.hu felületén jelenleg 7 034 szakterületi cég (=hétezer-harmincnégy vállalkozás) adata (teljes körűen, vagy részben) érhető el, jeleníthető meg. Az összes vállalkozást évről-évre frissítjük, több száz cég a saját adatait már havi, heti sűrűséggel aktualizálja! Pár tucat cégnél már a 2023-as gazdasági év adatai is elérhetőek. Itt vannak a legújabb és a megjelenésükben megújult partnereink.

MEGÚJULT bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
ERREAD Kft.
Erdészeti szaporítóanyag termelése, értékesítése. Erdőgazdálkodásra jogosult erdészeti szakirányító vállalkozás.
Enmont s.r.o.
Fűrészáru felhasználásával foglalkozó és eladó cégek megkeresése és üzleti kapcsolatok kiépítése Szlovákiában és Magyarországon.
Építő fűrészáru és raklap minőségű luc és borovi fenyő valamint szélezetlen palló forgalmazása.
FORMANCE Kft.
CNC vezérlésű faipari gépek és komplett technológiák. BIESSE, GRIGGIO, ITALPRESSE, PUTSCH-MENICONI, SAC berendezések képviselete. BARUCCA ADAMIK elszívók. IMOS belsőépítészeti tervező és gyártás előkészítő szoftver forgalmazása. Szerviz, oktatás.
Kenobi Hungária Kft.
Új faipari gépek és berendezések kereskedelme, technológiatervezés, tanácsadás.
  • Fűrészipari szárítók, faanyag gőzölő berendezések, ISPM15 szerinti raklap és fa csomagolóanyagok hőkezelését végző hőkezelő berendezések
  • Biomassza kazánok automata rendszerű használatra 
  • Elszívó berendezések, szűrők, silók, légcsatornák, ventilátorok
  • Telepített és mobil faaprítógépek száraz és nedves fára egyaránt
  • Hidraulikus és mechanikus brikettálógépek, téglatest vagy hengeres fabrikett gyártására
  • Pellettáló berendezések fűrészpor, szalma, egyéb növényi eredetű anyagok pellettálása
  • Fűrészpor és faapríték szárító berendezések, dobszárítók és szalagos szárítók
  • Kitűnő referenciákkal rendelkezünk. 
KRETZER 2002 Kft.
Fűrész-, hasítás-, aprítás-, kérgezés és brikettálás technika Minőségi faipari gépek első kézből. Cégünk gép gyártással, kereskedelemmel és szervízzel foglalkozik Magyarország területén. Termékkínálatunk dinamikusan alkalmazkodik a feldolgozás aktuális igényeihez. Gyártóink közt megtalálható a saját Kretzer márkán kívűl a Binderberger, Collino, Deinhammer, Reinbold, AMD, Wirex gyártmányok széles választéka.
Paliszander Kft.
Paliszander Kft. az országban egyedülálló faipari gép és szerszám választékával kivívta az egyik legerősebb helyet a magyar asztalosok körében. Budapesti bemutatótermünk egyben Magyarország legnagyobb faipari gép- és szerszámáruháza. A Paliszander Kft. 1991-es alapítása óta magyar tulajdonú vállalat, amely számos specialista  faipari gépeket gyártó világcég kizárólagos magyarországi képviseletét látja el. Legyen szó telepített ipari famegmunkáló berendezésekről, kézigépekről vagy szerszámokról nálunk biztosan megtalálja amit keres. 1994-ben a cég már piacvezető pozíciót ért el a magyar faiparban. Az asztalosipar teljes körű kiszolgálása érdekében folyamatosan rendelkezésre áll márkaszervizünk is. 2002. jelentős év életünkben: A korábbi 600 m2-es telephelyünkről új, 3000 m2-es faipari áruházba költöztünk, amely hatalmas bemutatótermével, magas raktárával, hangszigetelt próbatermével az ország legnagyobb faipari gép- és szerszámáruháza. A nagygépes bemutatóteremben több mint 100 kiállított gép tekinthető meg. Látogasson el hozzánk és tekintse meg kínálatunkat! Az ország legszélesebb választékát tudhatjuk magunkénak. Termékkínálatunk a teljesség igénye nélkül: CNC központ, ablakgyártó központ, faszárító, fúrógép, sorozatfúró, élzáró, faipari gyalu, kombinált famegmunkáló, lapszabász, táblafelosztó, marógép, keretprés, táblásító prés, tömbösítő prés, hőprés, vákuumprés, hossztoldó, ütemprés, csiszoló, kontaktcsiszoló, szalagcsiszoló, tárcsacsiszoló, nyélhúzó, eszterga, fűrész, sorozatvágó, szalagfűrész, radiálfűrész, forgácselszívó, kazán, felületkezelő kabin, elszívó kamra, csapozómaró, ácsipari gépek, körfűrészgép, többoldalas megmunkálógép … A fa iránti szerelemből! Mi a tökéletes famegmunkálást nyújtjuk minden asztalos vállalkozás számára.
Tajga-Depo Kft.
Fakereskedés, építő és asztalos fűrészáru forgalmazása. Telephelyi készlet: 1800 m3. EGYEDI GYÁRTÁSOK – RÖVID HATÁRIDŐ!!! Építő fenyő és műszárított LUC fenyő, orosz és skandináv BOROVI fenyő; szibériai VÖRÖSFENYŐ, NYÍRFA fűrészáru; táblásított lapok; lambéria; hajópadló; svédpadló; terasz burkoltok, ragasztott gerendák, RR fatartók; ajtó és ablakfríz; mennyezet burkolatok, falburkoló panel; belső és bejárati ajtók; ablakok; fenyő és nyírfa bútorok; stb. Vállaljuk fűrészáru szárítását, gyalulását, méretre vágását, igény szerint, táblásítását, tömbösítését – ragasztását; impregnálását, az asztalos iparnak (felhasználó megrendelésre) félkész alapanyag előállítását. Pl.: ragasztott gerendák; pavilonok, pergolák, kerti kiegészítők ( székek, asztalok, virágtartók, járólapok; stb. ),építmények teljeskörű kivitelezését. Szeglemezes és egyéb tetőgyártás; alapanyag előkészítés! Faházakhoz gerendafal gyalulása; profilozás; faház fal panelek méretre darabolása, összeszerelése, stb.
TDA WOOD Kft.
A TDA Wood Kft. vezetősége több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a rétegelt lemez gyártásban. Az ültetvényektől kezdve gondosan válogatjuk ki azokat a nyárfákat, amelyekből származnak. Beszállítóinkkal való komoly és folyamatos kapcsolatunkkal biztosítjuk a gyártásunkhoz szükséges alapanyagot. Az összes anyagot belsőleg dolgozzuk meg, hogy optimalizáljuk az összes folyamatot, minimalizáljuk a hulladékot, különös tekintettel a környezetre. Sokoldalú készterméket készítünk a bútoripar, az építőipar vagy a hajóipar számára. A nyár rétegelt lemez könnyű, ellenálló, könnyen megmunkálható, ezért minden igényre és felhasználásra alkalmas. Az általunk legtöbbet gyártott panelek az alábbi méretekben készülnek: 2440*1220 2540*1870 4-40 mm vastagsággal, B/BB és C/C minőséggel.
Türgyei Faipari Kft.
Fűrészüzem, famegmunkáló üzem, fenyő fűrészáru, OSB, lambéria import, kis- és nagykereskedelem, bútorlap-kereskedelem.
Ubrankovics Kft.
Alacsony energiaigényű gerenda- és készházak valamint szabadtéri faszerkezetek gyártása és építése.
A-LAP Kft.
Keskeny és széles fűrészlap gyártása, karbantartása. Akár 4-5 éves élettartam, repedések nélkül.
Böhlerstrip alapanyag, kiváló minőség. Gyors kiszolgálás.
Ha Önnek olyan szalagfűrész tekercsre van szüksége, melynek fogai már megmunkálást nem igényelnek, mi elkészítjük.
BIOLINE Kft.
BIOMASSZA TÜZELÉSES FŰTŐMŰVEK, ERŐMŰVEK TERVEZÉSE, KIVITELEZÉSE, ÜZEMELTETÉSE, TÜZELŐANYAG ÉRTÉKESÍTÉS, TÜZELŐANYAG FELVÁSÁRLÁS
BOPAÁR Kft.
Fafeldolgozás: vörösfenyő, tölgy, akác, vörös tölgy, hegyi juhar, bükk, éger, nyír, dió, cseresznye fűrészáru gyártása, értékesítése.
ER-FA Kft.
Üzemünkben lombos keményfa feldolgozásával foglalkozunk. (Csertölgy)
Fűrészáru gyártás: végfogyasztásra szánt fűrészáru előállítása.
Megrendelőink igénye alapján különféle méretű fűrészárut készítünk, mely alapanyagul szolgál a bútor gyártók és a belsőépítészeti termékek gyártói részére.
Parketta alapanyag gyártás. Svédpadló készítés.
Fagépszer Plusz Kft.
A Fagépszer Kft. tevékenységi köre 1992. októberi alapításakor faipari gépjavításból és szerszámélezésből állt. A vállalkozás időközben magántulajdonba került és saját telephelyre költözött. Az évek előrehaladtával a faipari gépek forgalmazása egyre hangsúlyosabbá vált a cég tevékenységében. A világ élvonalába tartozó gyártók választották hazai képviselőjének (GreCon, Dimter, Raimann, Stegherr, S+S, FRIULMAC, Bürkle, RUF, Holz-Her, Panhans, stb.) és bízták a Fagépszer Kft.-re termékeik kereskedelmét, szervizét.
A másodlagos fafeldolgozás, az asztalosipar különböző szektoraiban tevékenykedő hazai kis-, közép- és nagyvállalkozások igényeinek kielégítésére berendezkedett vállalatunk az említett márkaképviseleteknek köszönhetően rendkívül széles választékban és értékarányos árakon kínálja a legmodernebb technológiával Nyugat-Európában gyártott berendezéseket, legyen szó akár egyetlen gépről, akár teljes technológiai sorról.
2014-től a teljes tevékenységet új név alatt (Fagépszer Plusz Kft.) és megújult arculattal végzi vállalkozásunk.
A Fagépszer Plusz Kft. szolgáltatásai szorosan illeszkednek kereskedelmi tevékenységéhez. A különböző faipari gépek és technológiák megtervezése, gépszükségletének összeállítása, a kapcsolódó szaktanácsadás és a szerviztevékenység ügyfeleink igényeinek alapos megismerése után, gazdasági és minőségi szempontjaik szem előtt tartásával történik.
Tevékenységünk sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint referenciáink, illetve visszatérő ügyfeleink egyre nagyobb száma.
GFH Faipari Kft.
Fűrészárugyártás, tároló fatermékek, épületasztalos-ipari termékek gyártása.
Holz Fafeldolgozó Bt.
Fűrészárugyártás: akác karók, oszlopok, karámelemek készítése, seprűnyél, kerítés-elem, egyutas raklap, raklapelem gyártása.
KID Bútor Stúdió Kft.
Konyha és Irodabútorok, irodai kiegészítők gyártása és forgalmazása. Tervezés, szaktanácsadás, összeszerelés.
KŐRÖSI Faipari Gépgyártó Kft.
Kiskőrösi gyártású faipari gép és pótalkatrész gyártás. Kiskőrösi szalagfűrészgépek gyártása, felújítása, forgalmazása, pótalkatrész biztosítása, helyszíni javítás, szaktanácsadás.
Monostor-Erdő Bt.
Kiemelt tevékenységként hagyományos erdészeti szolgáltatások feladatait látjuk el, mint talaj-előkészítés, csemeteültetés, tárcsázás, szárzúzás, erdőnevelés, fakitermelés, erdőtelepítés és erdőfelújítás. Tevékenységeink során mindvégig szem előtt tartjuk természeti értékeink, erdőink védelmét, turisztikai értékeink megőrzését, és fejlesztését. A többéves kiemelkedő szakmai tapasztalatainknak és a megnövekedő igényeknek köszönhetően szolgáltatásként szakvélemények, erdőgazdálkodási tervek készítésével segítjük jelenlegi és leendő partnereink munkáját. Erdőgazdálkodási tevékenységeinkhez szervesen kapcsolódik a kitermelt fák feldolgozása és kereskedelme. Fafeldolgozó-üzemünk gépészeti infrastruktúrájának, valamint munkatársaink szakmai gyakorlatának köszönhetően kiváló minőségben gyártunk és forgalmazunk lakossági ügyfeleink, önkormányzatok, valamint vállalkozások részére fa-, fűrészárut, tűzifát, faipari késztermékeket (gömbfa, tetőfa, kerítéslécek, karóféleségek, szőlészeti faanyagok, stb.). Termékeink, valamint extrém méretű fák, fűrészáruk szállításának feladatait is cégünk látja el. Vállaljuk vonalas létesítmények (villanyvezetékek, vasútvonalak, gázpászták), valamint egyéb objektumok mentén gallyazást, tisztántartást, tereprendezést.
NESTRO Hungária Kft.
A Nestro Hungária Kft. az 1977-ben alapított német Nestro Lufttechnik GmbH magyar képviseleteként több mint 25 éve kezdte meg működését Pécsett. Mára közel 1 hektáros, modern infrastruktúrával ellátott iparterületen, gyárt ipari légtechnikai berendezéseket, és tartozékokat.   A NESTRO által kifejlesztett elszívó-, és szűrőberendezések optimális megoldást kínálnak a faiparon kívül mindenféle forgácsoló megmunkálással foglalkozó iparágban, valamint a hulladékhasznosításban tevékenykedő cégek számára. A porelszívó rendszereknek köszönhetően nem csak a megmunkáló gépek működése biztosított, hanem pormentessé válik az üzem is, így az egészséges munkakörülmények is garantáltak. A Nestro termékek és szolgáltatások nagymértékben hozzájárulnak a munka és életkörülmények javításához. A porelszívó berendezések tervezésében, gyártásában és telepítésében szerzett 40 éves tapasztalatnak köszönhetően a Nestro berendezései a csúcstechnológiát képviselik.   A kis műhelyektől a nagy üzemekig kerülnek kivitelezésre egyedi tervezésű elszívó rendszerek, amelyek az adott feladatra és kapacitásra optimalizáltak.   A tervezőmérnökök és a szakképzett helyszíni kivitelezők gondoskodnak az igények megfelelő, precíz és professzionális megvalósításáról.
Pannon-Holz Kft.
Lábon álló erdő vásárlása tölgy, éger, akác, nyár, bükk, egyéb kemény-lombos fafajokból. Ezen kívül erdészeti termékek, mint fűrészrönk, rostfa, tűzifa kereskedelme. Erdőgazdálkodási szolgáltatások végzése, szakirányítás.
Remmers Ungarn Kft.
REMMERS felületkezelő anyagok forgalmazása.
Trade-Wood Kft.
Gőzölt bükk fűrészáru export célú nagykereskedelmére specializálódtunk az Egyiptomi fűrészáru piacra.
Az alapítás óta az árbevételünk 100%-a exportértékesítésből származik.
Közvetlen hozzáférésünk van az Egyiptomi fűrészáru felvevő piachoz, kiterjedt kapcsolatainknak köszönhetően.
Biohő-Energetikai Kft.
Biomassza – ezen belül elsősorban a különféle fahulladékok – felhasználásával hőenergia, -melegvíz, forróvíz, vízgőz és kogeneráció termelés, ilyen létesítmények tervezése, kivitelezése, működtetése, energiahordozóval történő ellátása.
KIMEFA Kft.
A KIMEFA Kft 2007-ben alakult átvéve egy családi vállalkozás dolgozóit, eszközeit. Az ott dolgozók 1994-től kültéri eszközöket gyártottak, 2000 évtől játszótereket is, melyeket az ÖMI TÜV Rheinland Magyarországi képviselete tanusított. A gyártás helyszíne a Szlovák határ menti kisközség Alsóregmec. A Zempléni tájegység közepén, Sátoraljaújhelytől néhány kilométerre. A gyártott termékek jelentős része igen jó minőségű fából, tölgyből, vörösfenyőből készül, időt álló masszív formák a jellemzői. Sok egyéb fafajtát is alkalmazunk, ehhez mintegy 30 féle fafaj áll a rendelkezésünkre. Szívesen használunk gyümólcsfákat, elsősorban díszítő motívumok formájában ( cseresznye, körte, alma, dió). Az alapanyagot döntő részben itthon szerezzük be kivéve a fenyőféléket, azokat szlovák és ukrán partnereinktől vásároljuk rönkben.

Üzleti KERESLETEK és KÍNÁLATOK a FATUDAKOZÓn
(a teljesség igénye nélkül… – Az eredeti hirdetések további adatokat is tartalmazhatnak!)

A KASZÓ Zrt. erdőmérnök munkatársat keres pagonyvezető munkakörbe. Feladatok: – az erdőgazdaság fahasználati és erdőművelési munkájában való részvétel (adminisztrációs és terepi feladatok); – kapcsolattartás az erdészeti hatósággal, szakszemélyzeti ügyintézés; – erdészeti kivitelezési munkák ellenőrzése, szakmai irányítása. … (2024-02-22)

Fabeszerzőt keresünk – Feladatok:
A vállalat nyersanyag-szükségletének biztosítása és a teljes beszállítói portfólió menedzsmentje
Megfelelő mennyiségű és minőségű alapanyag beszerzése, ütemezése, a szállítási határidők betartása mellett
A előírások betartása és betartatása az erdészeti/beszerzési alapelveknek megfelelően
Beszállítói tárgyalások, a lehető legkedvezőbb árak mellett a megfelelő minőség tartásával
Új beszállítók felkutatása és a partneri hálózatba integrálása, a jelenlegi kapcsolati háló ápolása
Számlaellenőrzés; elemzések készítése az árak-minőség-mennyiség-ütemezés tekintetében; egyéb, a vezetőség által kért kimutatások elvégzése
A beszállítói háló folyamatos fejlesztése
Jogi és szakmai irányelveknek való folyamatos megfelelés biztosítása … (2024-02-21)

Tapasztalt faipari gépkezelőt keresünk hosszútávra az alábbi feladatokra:
Sorozatvágó, szélező, rönkhasító gép kezelése.
Gépek, berendezések karban és tisztán tartása. Elvárások: Önálló munkavégzés, gépen szerszámcsere elvégzése. / Gépen lévő védő berendezések rendeltetésszerű használata. / Szakmai hozzáértés, precizitás, felelős munkavégzés, megbízhatóság, rugalmasság, karbantartási képesség. … (2024-02-21)

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!

szerk: Tóth János – FATUDAKOZÓ / FATÁJ / ERDŐINFO / ErdészInfo / Fából emberit

Előző cikk

KSH: fogyasztói árak +3,7%-on

Következő cikk

Jogászok, erdészek az erdőkértStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…