FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FATUDAKOZÓ – céghírek, ajánlatok

Tájékoztatjuk a FATÁJ olvasóit, hogy a FATUDAKOZÓ.hu felületén jelenleg 7 268 szakterületi cég (=hétezer-kettőszázhatvannyolc vállalkozás) adata (teljes körűen, vagy részben) érhető el, jeleníthető meg. Az összes vállalkozást évről-évre frissítjük, több száz cég a saját adatait már havi, heti sűrűséggel aktualizálja! Több tucat cégnél már a 2022-es gazdasági év adatai is elérhetőek. Itt vannak a legújabb és a megjelenésükben megújult partnereink.

.

ÚJ bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
Doniczky és Társa Kft.
Fiatal vállalkozóként egy új ágazatként szeretném beépíteni a fűrészipari feldolgozást, édesapám 97′-ben alapított faipari vállalkozásába.
Elsősorban mint beszállítók szeretnénk piacra lépni, főképp magas minőségű, friss vágású tölgy fűrészáru termelésével, bútorgyárak, parketta gyárak, faanyag nagykereskedők részére. Indulásként a kapacitásunk 100-500 köbméter hazai rönk feldolgozása.
Mint jövőkép, ezt a mennyiséget folyamatosan szeretném növelni, amivel párhuzamosan a fő feldolgozó gépsort illetve a melléktermék hasznosítást és a további megmunkáló egységeket is fejleszteni szeretném.
Az általunk gyártott fűrészáru minden esetben magas minőségű, bütüvédővel kezelt, szakszerűen máglyázott áru.
Net-Trade Hungary Kft.
Családi vállalkozásunk, egyedi raklap és ládagyártással, illetve másodlagos fafeldolgozással, fatömegcikkek gyártásával foglalkozik.
Emellett, ipari csomagolások kivitelezésével és helyszínen való megvalósítással is tudunk szolgálni. 2021. óta, nyerges kamionnal bővülve, nagyobb Partnereinket is maradéktalanul ki tudjuk szolgálni.
MEGÚJULT bejegyzések a Fatudakozóban (MAX, MID):
AboSzol Kft.
Alábbi termékek megvásárolhatóak, vagy megrendelhetőek az AboSzol Kft.-nél:
a. billenő konténerek:
500-1200l űrtartalomig, 600-1500kg terhelésig, kerekes vagy targoncával történő mozgatással. Vevő igényeinek megfelelő színben, anyagból. Megegyezés esetén más méretben, eltérő térfogattal, dupla alj, hűtő-kenő folyadék megtakarítás!
b. Láncos (hagyományos) konténerek:
1m3-5.5m3 űrtartalomig, kerekes vagy targoncával történő mozgatással, 3mm-es acél lemezből készítve. vevő igényeinek megfelelő színben. Megegyezés esetén más méretben, eltérő térfogattal.
c. Kezelőjárdák, lépcsők, feljárók, járdarácsok, közlekedő felületek:
0,8m vagy 1m szélességben tűzihorganyzással, csúszásmentes kivitelben vevő elvárásoknak megfelelő hosszban, egyedi méretben.
FEFA Kft.
Faipari termékek: fenyő fűrészáru, raklapelem gyártása és forgalmazása. Kábeldob gyártása.
HOLZ-FA Faipari Kft.
Fűrészárugyártás: akác karók és oszlopok készítése; szélezett és szélezetlen fűrészáru gyártása; akác kerítés elemek és karám készítéséhez szükséges elemek gyártása.
JG-MAX Bt.
POSCH tűzifagyártó gépek, MUS-MAX aprítógépek, SCHLIESING aprítógépek, MAXWALD csörlők és rönkfogók, HERDER tuskómarók, INCOMAC szárítókamrák és CAPE raklapgyártó gépsorok kizárólagos forgalmazása, alkatrészek, szervíz.
Magyar Felnőttképzési Centrum Kft.
A Magyar Felnőttképzési Centrum Kelet-Magyarország egyik legnagyobb felnőttképző intézménye.
Fő tevékenységünk a felnőtt-szakképzés, és az ezzel összefüggő oktatási tevékenység. Népszerű és keresett végzettséget adó képzéseinkkel piacvezetők közé tartozunk. 
Fő hangsúlyt helyezünk a fakitermelő, vadász, motorfűrész-kezelő, személy-és vagyonőr, fegyveres biztonsági őr tanfolyamokra.

Képzéseinket kitelepülés után, akár a megrendelő telephelyén is képesek vagyunk megtartani rugalmasan és gyorsan az Ön igényeinek, elvárásainak megfelelően.
Biztosíthatjuk, hogy nem csak olcsón, de ár-érték arányban magas színvonalon fogjuk „kiképezni” jelenlegi és új-belépő alkalmazottait is, hogy maradéktalanul meg tudjon felelni a jogszabályokban foglaltaknak, valamint a munkavédelmi előírásoknak egyaránt.
Mátyás Fakereskedő Kft.
A Dél-Dunántúl régió erdeiben gazdálkodó Mátyás Fa cégcsoport erdőfelújítást, fakitermelést, és kereskedelmi tevékenységet végez.
A jó minőségű erdők kezelése, értékük megőrzése és gyarapítása éppúgy a cégcsoport filozófiájának középpontjában szerepel, mint a megrendelők egyedi igényeihez igazított, magas minőségű erdőgazdálkodási szolgáltatások biztosítása. Az 1988-ban családi vállalkozásként indult Mátyás Fa mára a térségben komoly pozíciót betöltő, korszerű gazdálkodóvá vált, akinek célja a térségben élők számára a munkalehetőség és a szakmai fejlődés biztosítása. A Mátyás Cégcsoport több mint száz családnak biztosít megélhetést.
Szolgáltatásainkat tételek szerint egyenként, illetve azok bármilyen kombinációjában is biztosítjuk. Nagy kapacitással, gyors, pontos, a határidőket tartó kiszolgálással állunk megrendelőink szolgálatára.
Hagyományos fakitermelés
Harvesteres technológiával történő fakitermelés: A gépesített fakitermelés előnye a sokszorosára növekedett hatékonyság, biztonságos munkavégzés, erdőt kímélő kitermelés
Forwarderes kiszállítás: A természetközeli erdőnevelés során a nehézséget az jelenti, hogy a kitermelt fát el kell juttatni addig a pontig, ahonnan a szállítás már gond nélkül elvégezhető. Erre a célra speciális erdészeti gépet, a forwardert alkalmazzuk. A forwarder olyan erdészeti munkára kifejlesztett rakodó daruval felszerelt, rakfelülettel rendelkező speciális traktor, amely a szakszerűen darabolt faanyagot – vonszolás helyett, ami károsítja az erdő talaját – felemelve kiszállítja az időjárás biztos útra. A traktor különleges széles járófelületének köszönhetően alig hagy nyomot, így nem károsítja a talajt.
Aprítás
Faanyag gépi fel és leterhelése
Faanyag (sarangolt és rönk áru) szállítása
Eszközök szállítása trélerrel
Kereskedelem:
erdőterületek vásárlása lábon és területtel
rönk vásárlás: elsődlegesen tölgy, fekete dió, akác, nyár
erdei választékok vásárlása
Az elmúlt évtizedek üzemeltetési és szerviz-tapasztalataira alapozva a cég speciális erdészeti gépek forgalmazását kezdte meg:
ROTTNE forwarderek és harveszterek
MALWA midi-forwarderek, harveszterek és kombi gépek
LKT gumikerekes vonszolók
KAPSEN vaslovak
Mocz és Társa Magánerdészet Kft.
Erdőgazdálkodási termék-előállítás; Erdőgazdálkodási szolgáltatás; Erdészeti szakirányítás, szaktanácsadás; Erdészeti szaporítóanyag termelés; Fakereskedelem, faanyagmozgatás (közelítés, rakodás, kiszállítás, szállítás); Parkosítás, kertépítés; Egyéb erdészeti jellegű növénytelepítés; Erdészeti erdei iskola; Szálláshely-szolgáltatás.
Perecesi EBT.
Erdőgazdálkodás. Erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység.
Stonewood Kft.
A Stonewood Kft fő célja a faipari gépek, faipari technológiák szakszerű termékkínálata a kis- és nagyüzemek számára. 
Amit kínálunk a partnereinek: Faipari technológiai elképzelések megvalósítása
Műszaki elképzelések kidolgozása
Uniós pályázatok teljes körű megvalósítása
Faipari gépek értékesítése
Kőmegmunkáló gépek értékesítése
Alkatrész beszerzés
Márkafüggetlen gépszerviz
Finanszírozási iránymutatás
Korrekt ár/érték arány a hazai piacon
A magyar faipar elsődleges számunkra, mert közös célunk az iparág fejlődése.
DIÓFA Kft.
Az olasz Brotto család tulajdonában lévő Diófa Kft. 25 éve foglalkozik Magyarországon fűrészáru előállításával és kereskedelmével a Lumberfa Kft-vel szorosan együttműködve, a cégcsoport immáron 50 éve vezető szerepet foglal el a faipar területén. A termelésünk gördülékenységét Primultini fűrész, szélező gép, valamint szárító és gőzölő kamrák biztosítják. A pályázat útján újonnan beszerzett Wravor vízszintes szalagfűrész segítségével bővült az általunk előállított termékek skálája, így az elsődleges faipari termékektől kezdve már fél-kész terméket is elő tudunk állítani.
A Diófa Kft-nél a jó minőségű alapanyagok beszerzése közvetlenül a magyarországi és horvátországi erdőgazdálkodóktól történik, akik mennyiségben és minőségben is ki tudják elégíteni a vevőink igényeit. Beszerzéseink során nagy figyelmet fordítunk, hogy tartamos erdőgazdálkodást folytató partnereinktől engedélyezett fakitermelésekből származó eredetigazolt faanyagot vásároljunk.
Vállalkozásunk az elmúlt években elsősorban tölgy feldolgozásra szakosodott, melyben piacvezető. Ügyfeleink számára széles körben kínálunk furnér rönköt, boules fűrészárut, padlót (AB-től B minőségig), továbbá vásárolunk és feldolgozunk egyéb fafajtákat is, úgymint madárcseresznye, házi dió, kőris (fehér és gesztes), amerikai dió, éger és bükk.
ERTL Faipari Kft.
Bútorok gyártása és értékesítése.
Industrieplan Kft.
Felületkezelés a tervezéstől a megvalósításig.
Juhász és Társa Kft.
Fafeldolgozás, raklapgyártás, faanyagkereskedelem. Faanyagok hőkezelése ISPM-15 szerint.
KIMEFA Kft.
A KIMEFA Kft 2007-ben alakult átvéve egy családi vállalkozás dolgozóit, eszközeit. Az ott dolgozók 1994-től kültéri eszközöket gyártottak, 2000 évtől játszótereket is, melyeket az ÖMI TÜV Rheinland Magyarországi képviselete tanusított.
A gyártás helyszíne a Szlovák határ menti kisközség Alsóregmec. A Zempléni tájegység közepén, Sátoraljaújhelytől néhány kilométerre.
A gyártott termékek jelentős része igen jó minőségű fából, tölgyből, vörösfenyőből készül, időt álló masszív formák a jellemzői. Sok egyéb fafajtát is alkalmazunk, ehhez mintegy 30 féle fafaj áll a rendelkezésünkre. Szívesen használunk gyümölcsfákat, elsősorban díszítő motívumok formájában ( cseresznye, körte, alma, dió).
Az alapanyagot döntő részben itthon szerezzük be kivéve a fenyőféléket, azokat szlovák és ukrán partnereinktől vásároljuk rönkben.
KRISZT Ipari Kft.
Fafeldolgozás, fűrészárugyártás, rakodólapok készítése. Pelletgyártás.
SZOMEX Kft.
Szibériai borovi- (erdei)fenyő fűrészáru-import, feldolgozás, forgalmazás.
Szibériai vörösfenyő fűrészáru-import, feldolgozás, forgalmazás.
Hossztoldás nélküli és hossztoldott táblásítás.
Ajtófrízgyártás.
Fabrikett.
VELUX Magyarország Kft.
VELUX tetőtéri ablakok gyártása, forgalmazása kereskedőhálózaton keresztül. Országos szervizhálózat, szaktanácsadás.
ER-FA Pápa Faipari Kft.
Faanyagkereskedelem.
Keresi-Trans Kft.
Erdészeti szolgáltatás. Közúti fuvarozás.
Lumberman Kft.
Faanyagok forgalmazása. Erdőtelepítések, erdészeti szolgáltatások végzése.

Üzleti KERESLETEK és KÍNÁLATOK a FATUDAKOZÓn

(a teljesség igénye nélkül… – Az eredeti hirdetések további adatokat is tartalmazhatnak!)

Vágásérett Akácost, Nemes-Hazai nyarast valamint Fenyő erdőt vásárolnánk lábon, esetleg köbméteres alapú elszámolással. Vállaljuk a fakitermelést, szállítmányozást, értékesítést, vágástér takarítást, teljes erdő felújítást, valamint ápolási munkálatokat. (2023-04-28)

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészete határozatlan idejű munkaszerződéssel munkatársat keres az alábbi pozícióba: Gépkezelőt keres „mini forwarder” (ALSTOR 840 Pro) működtetésére – Az álláshoz tartozó elvárás: E-kategóriás és erdőgazdasági rakodógép-kezelői jogosítvány. Erdész végzettség előnyt jelent. (2023-04-27)

Keresek hosszú, keménylombos tűzifát 500-1000m3 leszállítva Pest vármegyei telephelyre. (2023-04-25)

ADJA FEL ÖN IS DÍJMENTES APRÓHIRDETÉSÉT, MOST!!!

szerk: Tóth János – FATUDAKOZÓ/FATÁJ

Előző cikk

Csökkenő parkettafogyasztás

Következő cikk

CEE-országok faipari szövetségeinek állásfoglalása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések