FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forgácslap újrahasznosított faanyagból

A Kronospan Luxembourg S.A. büszkén jelenti be, hogy sikeresen legyártotta első, teljes egészében újrahasznosított fából készült forgácslapját. Ez a mérföldkő gyártási kapacitásaik jelentős bővülését jelenti, és megerősíti a környezeti felelősségvállalás és az erőforrások optimalizálása iránti elkötelezettségüket.

Luxemburgi telephelyünk kiváló minőségű termékek sokszínű választékát állítja elő, többek között MDF, OSB és laminált padlóburkolatokat. A 100%-ban újrahasznosított faanyaggal dolgozó forgácslap-gyártósor és a 3 új melamin burkolólap gyártósor közül az első már üzembe helyezésével tovább bővítjük termékkínálatunkat, és a legátfogóbb választékot kínáljuk a piacnak egyetlen gyártóhelyről.

A Kronospan Luxembourg fejlett energetikai megoldásokkal is rendelkezik, többek között három kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő (CHP) erőművel. Ezek a CHP-k több villamos energiát termelnek, mint amennyit a gyárunk fogyaszt, a többletet pedig exportáljuk és eladjuk a nemzeti hálózatnak. Ez nem csak a helyi energiakörnyezet pozitív befolyásolásához járul hozzá, hanem csökkenti a szénlábnyomunkat is.

Az innováció és a hatékonyság iránti elkötelezettségünk túlmutat a gyártási folyamatainkon, hogy jobban kiszolgálhassuk ügyfeleinket, és kielégíthessük a szén-dioxid-negatív, kiváló minőségű faalapú panelek iránti növekvő keresletet. Jelenleg további két új, melamin-felületű gyártósor és egy korszerű, teljesen automatikus, magas polcos raktár építésén dolgozunk. Ezek a fejlesztések továbbfejlesztik termékkínálatunkat és racionalizálják logisztikánkat, biztosítva, hogy gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek

A luxemburgi létesítmény jól példázza a Kronospan kiválóságra és környezetbarát gyakorlatokra való töretlen törekvését. Miközben belevágunk ebbe az új fejezetbe, Luxemburg első 100%-ban újrahasznosított fából készülő forgácslapjai, továbbra is az iparág élvonalában maradunk, a technológia határait feszegetve és garantálva, hogy működésünk mind a végfelhasználók, mind a környezet javát szolgálja.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Kronospan

Előző cikk

Életet jelentő fák

Következő cikk

Gábor Dénes-díj 2024 – pályázati felhívás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mátraparkett új weboldala

Az Egererdő Zrt. Mátraparkett üzeme teljesen új weboldalt indított pár napja. Az új szerkezetű oldaluk modern, felhasználóbarát felülettel…