FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Innováció és hálózatosodás – képzés

A fejlődés mozgatórugói: interaktív innováció és hálózatosodás címmel a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) és az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) – a nemzeti KAP hálózat keretében – újabb tréninget szervez mezőgazdasági szaktanácsadók és erdészeti szakirányítók részére.

A kétnapos tréning alapja a közös gondolkodás és az interaktivitás. A képzés keretében többek között az alábbi kérdésekre keressük a választ:

  • Miért vannak egyes pályázatok sikerre, mások kudarcra ítélve?
  • Milyen kapcsolat van a sikeresség és az agrárágazati innováció és hálózatosodás között?
  • Milyen eszközökkel, módszerekkel lehet fejleszteni az agráriumban az innovációt és együttműködéseket segítő készségeket?
  • Milyen konkrét támogatási lehetőségek várhatók a közeljövőben a tréningen szerzett új ismeretek, készségek hasznosítására?
  • Hogyan hasznosíthatók ezek a gyakorlatban?

A képzés során olyan konkrét módszereket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a résztvevők, amelyek ismerete új nézőpontba helyezi a szaktanácsadók szerepvállalását az innovációs folyamatokban.

A képzés tartalmi alapját és hátterét az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által finanszírozott projekt, az I2Connect (továbbiakban: I2C) teremtette meg. Az I2C általános célja, hogy segítse a szaktanácsadókat abban, hogy könnyebben felismerjék a gazdálkodók fejlesztési igényeit és az ezekben rejlő innovációt, valamint hatékonyabban tudják segíteni a közös megoldáskeresést. Ezáltal maguk a szaktanácsadók is az innovációs folyamatok szereplőivé váljanak. A projekt konkrét célja a szaktanácsadói hálózatépítés, a tudásmegosztás, tudásáramoltatás. A projekt keretében Magyarországról 4 fő végezte el a nemzetközi képzők képzése programot. Közülük ketten (Bányai Tibor és Gór Arnold) 2022-ben két sikeres képzésen adta tovább az ott megszerzett tudást és tapasztalatot magyar kollégáiknak. A Gödöllőn és Dunaharasztiban megtartott képzésen 15-15 fő szaktanácsadó vett részt.

A kétnapos képzésen felül a résztvevők 6 hónapig személyes mentorálási lehetőséget kapnak a tanultak alkalmazásának segítésére.

A jelen felhívásban meghirdetett képzés tematikája hasonlít a korábbi két tréning felépítéséhez, ezért kérjük, hogy aki azok valamelyikén részt vett, erre a képzésre ne jelentkezzen.

Időpont (személyes): 2024. augusztus 13. (kedd) és 14. (szerda), 9:00-17:00

Helyszín: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Oktatóközpont – 2330 Dunaharaszti, Boróka utca 3.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a tréningen legfeljebb 15 fő vehet részt, a jelentkezés sorrendjének megfelelően!

Várjuk jelentkezésüket elektronikus úton, a GOOGL FORMS  kitöltésével 2024. augusztus 1. (csütörtök) 12:00 óráig.

forrás: NAK

Előző cikk

Alternatív villamosenergia-ellátási terv

Következő cikk

Falemezek gyártása csökkentStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések