FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút

Fotó: Baricz Árpád

2024. július 26-án ideiglenes menetrend szerint indul újra a Gemenci Állami Erdei Vasút. Pörböly és Malomtelelő állomások között péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízel járatot közlekedtet a Gemenc Zrt. Az erdőgazdaság pörbölyi ökoturisztikai központja teljes szolgáltatásával várja a kirándulni vágyókat.

A Duna áradása után a vártnál lassabban levonuló júniusi árvíz miatt a vasúti pálya helyreállítása elhúzódott, illetve a pálya ágyazata is hosszabb idő alatt száradt ki. A biztonságos üzemeltetés feltételei azonban most már adottak. A 2024. július 26-án elinduló vasútüzem – egyelőre átmenetileg – péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízeljáratot biztosít naponta. Várhatóan 2024. augusztus 9-én lép életbe újból a 2024. évi nyári menetrend és áll szolgálatba ismét Rezét gőzös.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja az erdei vasút menetrendszerinti járatain túl minden pénteken, hétvégén és ünnepnapon interaktív kiállításaival, ingyenesen igénybe vehető parkolójával, játszótérrel, a közeli vadmegfigyelő erdei állataival, büfével és vizesblokkokkal várja a turistákat.

forrás: Gemenc Zrt.

Előző cikk

Faanyag Charta 2.0 éves jelentése

Következő cikk

Megújuló energia-részarány 15,2%



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések