FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Értéktárba került a Pörbölyi Titán

A Bajai Természetjárók Egyesülete és a Gemenc Zrt. javaslatára a Bajai Települési Értéktár Bizottság június 28-án döntött az ország legnagyobb törzskerületű fájának a Bajai Települési Értéktárba történő felvételéről.

Baja város közigazgatási területén a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. kezelésében lévő Pörbölyi Erdő részhez tartozó Móricz-Duna partján áll a fűzfafélék családjába tartozó  csomoros fekete nyárfa (Populus nigra).

Gemenc_Pörbölyi Titán_004

A bajai Nagyfa közel 100 éves óriás, négy sarjból összenőtt, de egy gyökérzettel rendelkezik. Különleges egyediségét az összenövés, valamint a törzs felszínén keletkezett csomós növekedés adja, amely a farostok szabálytalan képződésének a következménye. Magassága mintegy 35 méter, legnagyobb törzskerülete 12 méter.  A német erdészek 2006-ban az év fájává választották, 2013. szeptemberétől hivatalosan is Magyarország legnagyobb kerületű fája.

forrás: Gemenc Zrt.

Előző cikk

Építőanyag árcsökkenés várható

Következő cikk

Német erdőtűz statisztikaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések