FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei utakon Reviczky Gáborral – 243., 2024/33.

Tájfutó pálya a Császártöltési Parkerdőben / Kárpátaljai gyermekeknek szóló program a Verga Zrt.-nél / Javafás gazdálkodás a hazai erdőkben / Megújult a tamási katolikus templom / Vadvilág – Őznász a forró nyárban

Tájfutó pálya a Császártöltési Parkerdőben

Elsőként a Császártöltési Parkerdő helyszínére látogatunk, ahol a helyi általános iskola diákjai töltötték szabadidejüket. Néhány vállalkozó kedvű iskolással az itt létesített tájfutópálya, Pontvadászat című programjába is betekintettünk.

Kárpátaljai gyermekeknek szóló program a Verga Zrt.-nél

A Verga Zrt., Hubertusz Erdészeti Erdei Iskolája, kárpátaljai gyermekek számára szervezett táborozást, amelynek célja – a megszokott programokon túl – a környék bemutatása. A gyermekek nagy izgalommal várták a napi események színes kínálatát.

Javafás gazdálkodás a hazai erdőkben

Korábbi műsorunkban bemutattuk az örökerdő-gazdálkodás, lékeléssel történő erdőnevelését. Ezúttal egy másik, egy úgynevezett „javafás” módszer szerint végzett gondozásba adunk betekintést.

Megújult a tamási katolikus templom

A Tamásiban található katolikus templom nagy jelentőséggel bír a település lakói számára. A helyi közösség és az erdőgazdaság összefogásával komplex felújítás keretében született újjá az épület, amely a külső és belső renoválást is magában foglalta. Emellett a plébánia és a templomkert is megújult; ez utóbbi madárbarát terület lett.

Vadvilág – Őznász a forró nyárban

Vadvilág epizódunk legújabb kiadásában az ebben az időszakban induló, legfontosabb természeti esemény, az őznász nyomába eredünk. A bakok részére az igazi megmérettetés időszaka ez, hiszen ezekben a hetekben kezd tombolni a szerelem, és teljes pompájában megmutatkozni az őznász.

A teljes műsor (26 perc)

– Tájfutó pálya a Császártöltési Parkerdőben
– Kárpátaljai gyermekeknek szóló program a Verga Zrt.-nél
– Javafás gazdálkodás a hazai erdőkben
– Megújult a tamási katolikus templom
– Vadvilág – Őznász a forró nyárban

Forrás: Hazai Vadász
Szerkesztette: MM

Előző cikk

Fakitermelés ellen tüntettek




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version