FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei iskolában jártak a gyerekek

Az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület közreműködésével megvalósuló Erdei Iránytű Program részeként hátrányos helyzetű települések 2-6. osztályos tanulói töltöttek el egy-egy napot az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén.

A NYÍRERDŐ Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolája szervezésében szeptemberben több mint 240, Hajdúszovátról, Penészlekről, Nyírvasváriból, Pocsajból és Mezőcsátról érkező diák vett részt erdőpedagógiai programokon. Ennek során nemcsak a Debreceni Erdőspuszták növény- és állatvilágával ismerkedtek meg, hanem betekintést nyertek a vákáncsosok életmódjába, és a kilátóból megcsodálták az őszi tájat is. A gyerekeket tízórai és meleg ebéd várta, délután pedig játék került a középpontba.

A Művészetek Völgye támogatásával lebonyolított Aktívan az osztállyal elnevezésű programban további 160, tunyogmatolcsi illetve karcagi hátrányos helyzetű diák érkezett az erdei iskolába az elmúlt időszakban. Az Erdőspusztai Bemutatóház és Arborétum területén erdészeti és erdőpedagógiai foglalkozások várták őket, és sport programon is kipróbálhatták magukat. 

forrás: Nyírerdő Zrt.

Előző cikk

La Forêt - őslakosok és erdők

Következő cikk

Fakitermelő világbajnokság volt Bécsben




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version