FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fából épült léghajóhangár

A múlt héten hirdették ki a Német Mérnöki Díj 2024 jelöléseit. A szakértői zsűri alapos vizsgálat és helyszíni szemle után hat projektet választott ki, amelyek bekerültek a szűkített listára. A győzteseket 2024. november 28-án Berlinben Klara Geywitz szövetségi építésügyi miniszter jelenlétében ünnepélyes keretek között hirdetik ki.

A jelöltek között van a Mülheim an der Ruhrban található léghajóhangár, egy különleges épület, amely egy elöregedő acél elődépületet vált fel, kifinomult faszerkezettel.

A rácsszerkezet 26 méter magas, kettős csuklós boltívekből áll. Az ügyfél kérésére a 90 x 42 méteres, futballpálya méretű csarnok 1500 fős rendezvényhelyszínként is használható.
A nagyfokú előregyártásnak köszönhetően a csarnok mindössze néhány hét alatt készült el, így az érzékeny léghajók nem voltak sokáig kitéve az időjárás viszontagságainak.

A Német Építőmérnöki Díjat, amely Németországban az építőmérnökök legfontosabb díjának számít, a szövetségi kormány kétévente ítéli oda, és a kiemelkedő mérnöki teljesítményeket díjazza. A hangsúlyt olyan különösen innovatív és magas színvonalú projektekre helyezik, amelyek elősegítik az erőforrások és a közterületek fenntartható használatát. A díj összesen 30 000 euróval van dotálva.

A Szövetségi Lakásügyi, Városfejlesztési és Építésügyi Minisztérium (BMWSB) és a Szövetségi Mérnöki Kamara (BIngK) idén ötödik alkalommal ítéli oda közösen a Német Mérnöki Díjat. Az eljárás megszervezéséért és lebonyolításáért a Szövetségi Építésügyi és Területrendezési Hivatal (BBR) felelős.

Gratulálunk a Ripkens Wiesenkämper Ingenieure-nek és az MKP GmbH-nak a jelöléshez, és természetesen örülünk, hogy a léghajóhangár ismét egy rangos díjra esélyes.

forrás: Luftschiffhangar Mülheim 

Előző cikk

Tolnai erdőtelepítések



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések