FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WOODRISE 2023 – faépítészeti csúcstalálkozó

A WOODRISE kongresszus 4. alkalmából, 20 különböző országból 3000 résztvevőt fog találkozni Bordeaux-ban, 2023. október 17-20. között. A plenáris üléseken és műhelymunkákon keresztül mintegy ötven nemzetközi előadó fogja bemutatni a közép- és magasépítésű faépületek különböző globális kihívásait és a fenntartható város koncepciójába való integrálását.

A rendezvény az FCBA Technológiai Intézet (Franciaország), az FPInnovations (Kanada) és az Épületkutató Intézet (Japán) kezdeményezése.

A WOODRISE hozzájárul a városok átalakításához, az építés, a felújítás és az ingatlan-fejlesztés ökológiai átállásához, a karbonsemlegesség fő elemeihez:

- azzal, hogy az erdészet és a faipar valamennyi érdekeltjét összefogja, hogy a jövő éghajlati, energetikai és környezetvédelmi kihívásaira megoldást találjanak,
- azáltal, hogy kiemeli az innovációt és a technológiát, az oktatást és a közemberek (vagyis a társadalom) megfelelő tájékoztatását,
- a szakemberek és a közvélemény figyelmének felhívása arra, hogy az életmódunkhoz nélkülözhetetlen fa-nyersanyagokkal most és a jövőben is gazdálkodni kell.

A WOODRISE alapvető céljai:

- A közép- és magasépítésű faépítészet által az ágazat szén-dioxid-mentesítésével kapcsolatos kihívásokra adott válaszok: a 3 plenáris ülés közül az egyiket, "Az épületek és városok szén-dioxid-mentesítése fával" címmel ennek a témának szentelik.
- Folyamatok, megoldások és kezdeményezések kerülnek kidolgozásra a közép- és magasépítésre jellemző műszaki és gazdasági akadályok leküzdésére, az ilyen típusú épületek és ezen keresztül a teljes faépítőipar javára. "Hogyan javítható a faépítés versenyképessége? 
- A közép- és magasépítés nemzetközi dimenziója, mivel számos ország élénk érdeklődést mutat a téma és a kapcsolódó kihívások iránt. "Közép- és magasépítésű faépítési projektek a világ minden tájáról". 

A 4. kiadás újdonságai:

- Az európai piaci szereplők és intézmények elkötelezettsége a faépítés területén. A WOODRISE 2023 programbizottságának tagja a fafeldolgozó iparágak és fűrészüzemek európai szövetségeinek számos képviselője.
- Innováció, a közép- és magasépítési faépítési ágazat kulcsfontosságú kérdéseivel foglalkozó tematikus műhelyekkel.
- A körkörös gazdaság és a fa újrafelhasználása, amely az épített környezet szén-dioxid-mentesítésének egyik fő témája.

További információkért látogasson el a Woodrise weboldalára.

WOODRISE, A FENNTARTHATÓ ÉPÍTÉS ÖKOLÓGIAI ÁTMENETÉNEK ELŐMOZDÍTÓJA

szerk/ford: Tóth János

Előző cikk

Te is fűtesz fával otthon?

Következő cikk

Az ország legszebb erdejét ünnepelték



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések