FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ülésezett az Országos Erdőtanács

A 12 fős Tanács, mint a Kormány véleményező, javaslattevő, tanácsadó testülete legfőbb feladata az erdő védelmét és a fenntartható erdőgazdálkodást érintő aktuális kérdések megtárgyalása, az erdőgazdálkodás tudományos-szakmai és széles körű társadalmi megalapozása, valamint az erdőhöz fűződő érdekek közti összhang megteremtése.

2024. július 18-án a Mecsekerdő Zrt. központja adott helyszínt az Országos Erdőtanács soron következő ülésének.

A Tanács mostani ülésén részt vevő tudományos intézmények, államigazgatási, szakmai és civil szervezetek képviselői közül elsőként Dr. Borovics Attila (SOE) és Kárpáti Béla (EESZT) prezentálták az „Erdők alkalmazkodását segítő erdőgazdálkodás, a szaporítóanyag ellátás európai körképe és várható helyzete” tárgyú, rendkívül aktuális kérdéseket felvezető előadásukat.

A prezentáció által generált interaktív konzultációt után Luzsi József (NAK) és Szalai Károly (NAK) rövid összefoglalója következett „A magánerdőgazdálkodás szerveződését és működést akadályozó tényezők, előre lépési lehetőségek” címmel. 

Ezután Schmidt András (AM) természetvédelmi szakértő „Az EU természet-helyreállításról szóló rendeletéről, illetve az abból eredő feladatokról” című összefoglalója következett, amelyből érintett ágazatok előtt álló jövőbeni feladatok, a végrehajtásuk miatt szükséges összehangolás komplexitása körvonalazódott.  

Az ülés zárásaként Tassy Márk (MTSZ) rövid turisztikai fókuszú összefoglalója hangzott el, valamint a résztvevők a közérdeket szolgáló turistautak és az azokra épülő ökoturisztikai infrastruktúra fenntartására vonatkozó javaslatokat fogalmaztak meg.

A tartalmas, konstruktív ülést követően a Mecsekerdő Zrt. Abaligeti Magkezelő Központjának elkészült beruházását tekintette meg a Tanács, amely fejlesztés a saját szaporító alapanyag kezelése, tárolása mellett a déli származású, klímaadaptív szaporító alapanyag bázisául is szolgálhat a jövőben.

forrás: Mecsekerdő Zrt.

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 241., 2024/31.

Következő cikk

Tűzifa vásárlási praktikumok




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version