FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei Napok meghívó

Az Esterházy érdekeltségbe tartozó PANNATURA szeptember 27-29-ig másodszorra rendezi meg az Osztrák Erdészeti Egyesülettel, a Szövetségi Erdészeti Kutatóközponttal, az Osztrák Agrárkamarával és a PEFC-vel (Programme for the Endorsement of Forest Certification) közösen a Lajta-hegységben az Erdei Napokat, melyre ezúton invitáljuk. A 2022-es sikeres bemutatkozás 3.300 látogatót vonzott, idén a három naposra kibővített rendezvény még több érdekességet kínál az az erdő szerelmeseinek.

Több, mint 30 kiállító, számos gépbemutató, szakmai orientációs tanácsadás és kulináris finomságok várják a 4 km hosszú sétaútvonalon a látogatókat.

A háromnapos rendezvényen az erdészet technikai, tanácsadási és a természetvédelmi témákon túl a változatos útvonalon vezető erdei séta keretében a kijelölt állomásokon testközelből lehet megismerkedni a fakitermelési folyamatokkal.    

A helyszín kiválasztásakor tudatosan esett a választás a burgenlandi Lajta-hegység lankáin található sarjerdőre. Az ilyen típusú erdő jellemzője, hogy a tuskóból, vagy gyökérsarjakból természetes úton újul meg, fáját kezdetektől fogva tűzifának hasznosították. Az Esterházy kezelésében 3.500 hektár erdőterület található, melyből 1.200 hektár a természetvédelem alatt álló Fertő-tó – Lajta-hegység északkeleti részén találhatók.  

Az erdő kiemelt jelentőségű munkahely, ahol a teljes értéklánc során kiváló képesítésű munkavállalókra van szükség. Ezért az idei rendezvényen különös figyelmet fordítanak a fiataloknak szóló szakmai orientációs programokra: Számos iskolai osztálynak kínálják fel a lehetőséget, hogy diákjaik közvetlenül, a helyszínen lévő szakemberektől tájékozódhassanak az ágazat szakmáiról. 

A belépés ingyenes! 

Nyitvatartás: Szeptember 27-én péntektől, 29-én, vasárnapig,  09.00 – 17.00 óráig

Kismarton/Lajtahegység, Burgenland

A rendezvényen a védősisak vagy CE besorolású kerékpáros bukósisak viselete kötelező, védősisakot a rendezők a helyszínen készpénzes kaució ellenében rendelkezésre bocsájtanak.

A pontos helyszínt és a megközelítési lehetőségeket a térképen találják.

forrás: PANNATURA és a Schneider Kommunikáció

Előző cikk

Metanolüzemű Land Rover tesztje

Következő cikk

Fakitermelés és fenntarthatóság




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version