FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU polgári védelmi mechanizmusa aktiválva

A Közép-Európát sújtó árvizekre válaszul a magyar elnökség szeptember 16-án kezdeményezte az uniós válságelhárítási mechanizmus aktiválását.

A Vészhelyzeti Reagálási Koordinációs Központ (ERCC) működés közben.

Az Ausztriát, a Cseh Köztársaságot, Németországot, Magyarországot, Lengyelországot, Romániát, Szlovákiát és Szlovéniát sújtó áradásokra válaszul az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége kezdeményezte az uniós válságelhárítás mechanizmus (ECHO – European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations / ERCC – Emergency Response Coordination Centre) aktiválását.

A mechanizmus konkrét eszközöket biztosít az információmegosztás hatékonyabbá tételéhez, az együttműködés megkönnyítéséhez és a válságelhárítás politikai szintű koordinációjához. A mechanizmus részeként a tagállami katasztrófavédelmi szakértők a releváns uniós intézményekkel és szolgálatokkal, köztük az Európai Veszélyhelyzet-reagálási Központtal együtt már holnap üléseznek.

A mechanizmus aktiválásával lehetővé válik a gyors és koordinált uniós döntéshozatal.

forrás: HU24EU

Előző cikk

Árvízvédelem Gemencen

Következő cikk

Csergezán 100




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version