FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mi marad az Omega-generációnak?

20240907_Kert a Köbön rendezvény a Nemzeti Botanikus Kertben, Vácrátóton

Szombaton a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, Mi marad az Omega-generációnak? című rendezvénye keretében került sor arra a panelbeszélgetésre, melyen Litkai Gergely vezetésével járták körbe a meghívott vendégek a fenntarthatóság kérdéseit.

A közeli és távoli jövőnk lehetőségeiről, a most 18 év körüliek jövőjéről beszélgetett Garamszegi László, Jávor Benedek, Szarvas Jácint és Bándi Gyula. A szószóló igyekezett megvilágítani, hogy a klímaváltozás, valamint a környezet- és természetvédelem nem két külön téma, hanem egy nagyon is összefüggő problémakör más-más fókuszú nézőpontja.

A beszélgetés során szóba került többek között, hogy mit tehet és tesz-e bármit a most cselekvő korba lépő omega generáció, milyen életmódra volna szükség egy élhetőbb jövő érdekében és ehhez milyen út vezethet, milyen szabályozás kellene a klímaváltozás megállításához, lassításához, illetve a jólét és a jóllét közötti különbség miként jelentkezik az életünkben.

A zöld átállás lehetősége, a kényelem szerepe a túlfogyasztásban, a társadalmi és technológiai fejlődés közötti növekvő szakadék, a divat szerepe, kuturális berögződéseink, a természettől való elszakadás, a gazdasági teljesítmény mérésének problémája mind terítékre került az est folyamán.

forrás: Jövő Nemzedékek Szószólója

Előző cikk

Jó gyakorlatok a tölgygazdálkodásban

Következő cikk

KAP egyszerűsítés volt a téma




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version