FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

170 e ha erdő eladó

Foto: Pixabay

A világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa, a finn Stora Enso cég bejelentette, hogy az általa kezelt 1,4 millió svédországi erdő hozzávetőleg 12%-át eladja. Az eladás célja a cég pénzügyeinek erősítése.

170.000 hektár erdő eladó Svédországban. Az eladás megkönnyítése érdekében új jogi struktúra alakul ki, tájékoztat a cég. Az értékesítés megkönnyítése érdekében új jogi struktúra kialakítása van folyamatban – tájékoztat a társaság.

Az értékesítés célja a társaság adósságának csökkentése és a mérleg készpénzzel megerősítése. A lehetséges üzlet attól függ, hogy sikerül-e megállapodni a feltételekről a befektetőkkel, beleértve a hosszú távú faellátási és erdőgazdálkodási szerződéseket – írja a dv.ee.

Az eladás csökkentené az adósságot és erősítené a Stora Enso pénzügyeit. A társaság erdővagyonának mérlegértéke 2023-ban 8,7 milliárd Euró volt.

A Stora Enso a megújuló termékcsomagolások, bioanyagok és faépítőipar vezető szállítója, valamint a világ egyik legnagyobb magánerdő-tulajdonosa. A cégnél mintegy 20.000 alkalmazott dolgozik. Forgalma 2023-ban 9,4 milliárd Eurót tett ki.

A Stora Enso részvényei 4%-kal drágultak a helsinki tőzsdén az eladási tervek bejelentését követően.

Forrás: vz.lt

Előző cikk

Pusztulnak a kőrisek

Következő cikk

Településfásítás Somogyban




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version