FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

DRWO4.0 – fa- és bútoripari workshop

Az Interreg Duna Transznacionális Program által társfinanszírozott DRWO4.0 projekt (Danube Region Wood Industry Transformation Model towards Industry 4.0) projekt partnereként a Pécsi Tudományegyetem és a KIKK Egyesület szervezésében szeptember 30-án a Pécsi Műszaki és Informatikai Karon magyarországi nemzeti workshopot szerveztünk, ahol több mint 30 résztvevőt köszönthettünk a fa- és bútoriparból egyaránt.

A rendezvény fő témái a digitalizáció, a zöld gyártás és a hatékony gyártástervezés voltak. Az előadások témái igen változatosak voltak, többek között a DRWO4.0 projekt bemutatása, a termelés optimalizálása, a faipar és az oktatás kapcsolata, a fenntarthatóság, sőt, az alternatív faültetvények is szóba kerültek.

A workshop fő következtetése az volt, hogy a nagyobb vállalatok már beépítették a digitalizációt a működésükbe, de a kis- és középvállalkozások is nyitottak rá a hatékonyság növelése érdekében.

Örömünkre szolgált, hogy beszélgetést kezdeményezhettünk a régió vállalkozásai között, és elkezdhettünk velük együtt dolgozni egy, a faipari ágazatot érintő átalakulási modell kialakításán.

forrás: KIKK

Előző cikk

In memoriam FAMOS bútorgyár




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version