FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Iskolában az Erdő – ősz

Lezárult a jelentkezés az Iskolában az Erdő Program őszi ütemére, melynek keretében újabb 500 intézmény 30 ezer diákja vehet részt erdőpedagógiai foglalkozásokon. Így idén összesen 1000 iskola 60 ezer diákjához jut el a program, melynek célja, hogy hazánk legfontosabb zöldvagyonáról, az erdőről kapcsolatos ismereteket élményszerűen adja át az általános iskolásoknak.

A sikeres tavaszi indítás után a Program őszi üteme szintén országos lefedettségű lett, és sikerét mi sem jelzi jobban, mint, hogy a regisztrálható 500 intézményi hely a meghirdetés napján betelt. A legtöbben Pest, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből jelentkeztek. A legaktívabb városok a második ütemben Budapest, Debrecen, Győr és Sopron voltak.

Fotó: Országos Erdészeti Egyesület

Az ingyenes foglalkozásokat hazai köznevelési intézmények igényelhették a 6-14 éves korosztály számára. Azok az intézmények, akik tavasszal részt vettek a Programban, ősszel nem pályázhattak.

A foglalkozások az erdőpedagógiai módszereken alapuló játékos ismeretszerzés, szemléletformálás lehetőségét teremtik meg az erdő és fenntarthatóság témakörét körül járva. Az Országos Erdészeti Egyesület hosszú távú oktatási koncepciójának a része az iránymutatás a természetközeli, fenntartható, egészségesebb életmód felé. Alapvetésónk, hogy az újabb generációk szemléletmódjának alakulásáról nekünk erdészeknek is kell gondoskodnunk. Hisszük, hogy ezek a programok jó belépési pontok lehetnek az erdők irányába a fiataloknak. Az őszi ütem újdonsága, hogy az enyhén sérült gyermekeket gondozó intézmények is lehetőséget kaptak a Programban való részvételre, amellyel éltek is, minden vármegyéből jelentkeztek.

A Program összesített célkitűzése több mint 60.000 diák elérése és szemléletformálása az erdőpedagógiai módszerek segítségével év végére.

Az Iskolában az Erdő Program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

A Program szakmai partnerei az Alapértékek Nonprofit Kft., a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkársága és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa.

forrás: OEE / AM Sajtóiroda

Előző cikk

Hogyan tudnak a cégek fát ültetni?

Következő cikk

Kerekezz erdészekkel!




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Erdészeti szakértői állásajánlat

Erdészeti Szakértői Hálózat felállításával bővítette az erdészeti ágazatban tevékenykedőknek nyújtott tájékoztatási szolgáltatásait a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Baranya és…
Exit mobile version